„Derby-ul codașelor” la baschet feminin Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 149 Vizualizări

„Derby-ul codașelor” la baschet feminin

În etapa a XXIII-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin (a XXI-a pentru cele din play-out și a III-a a turului turneului play-out), UPM BC Sirius Târgu-Mureș va întâlni în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, duminică, 5 martie, de la ora 18.00, formația Politehnica Național Iași. Este întâlnirea dintre nou promovatele acestei ediții, dar și „derby-ul codașelor”. Mureșencele ocupă locul 9 al clasamentului, cu 3 victorii și 17 înfrângeri, în timp ce ieșencele au reușit o singură victorie, 71-63 în etapa a IV-a, la Arad, cu Universitatea „Vasile Goldiș” ICIM și se află pe ultima poziție. Partida nu are practic nicio miză, în afara evitării ultimului loc, deoarece nu retrogradează nicio echipă, iar distanța până la locurile 7-8, care intră în faza a doua, eliminatorie, este de 6 puncte, deci nu mai poate fi recuperată în patru etape rămase.

 

Favorite, dar fără folos

Este a cincea întâlnire dintre cele două echipe de la promovarea lor în Liga Națională. Două au fost în prima fază a Cupei României, ambele încheiate cu victoria echipei antrenorului Steff Zakarias, cu 95-61 în deplasare și 87-73 pe teren propriu. În partidele din Liga Națională tot mureșencele s-au impus în ambele întâlniri. A fost 70-55 la Iași, în etapa a III-a din tur, iar în retur mureșencele au învins cu 83-65. A treia victorie în Liga Națională a celor de la BC Sirius a constituit una dintre surprizele ediție, în care nou promovata învingea cu 114-106 în prima etapă din retur formația Universitatea Cluj, echipă aflată pe podium. A fost cel mai bun joc al lor din acest sezon, unul spectaculos, care a necesitat două reprize de prelungiri. BC Sirius a avut 6 puncte avantaj la intrarea în ultimul minut din timpul regulamentar, au fost conduse în prima repriză de prelungiri cu 5 puncte, dar au reușit un extraordinar 19-11 în a doua.

BC Sirius este așadar favorită certă în această întâlnire, deși a pierdut în urmă cu câteva zile pe una dintre cele mai valoroase componente a lotului, Cherise Daniel, care a primit până la toamnă o ofertă avantajoasă de la o echipă din Ungaria.

Înaintea startului în Liga Națională, adversarele de duminică s-au mai întâlnit o dată, în barajul pentru promovare de la Târgu-Mureș, câștigat și acela de BC Sirius, dar nu fără emoții, scor 56-51. Astfel, bilanțul total este de cinci victorii mureșene, care cu o a șasea își asigură locul 9 în ediția de debut.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE