Home / FC Municipal / ASA înscrie primul gol în campionat în 2017 și obține un punct la Steaua

ASA înscrie primul gol în campionat în 2017 și obține un punct la Steaua

Distribuie

În ultima etapă a sezonului regulat din Liga I de fotbal, ASA Târgu-Mureș a obținut sâmbătă seara un punct pe Arena Națională din București, 1-1 cu FCSB (Steaua). Mureșenii au deschis scorul în minutul 65 prin Marius Constantin, care a transformat un penalty dictat în urma unui fault în suprafața de pedeapsă asupra lui Andrei Sin, care a debutat pentru ASA în Liga I, iar Gnohere a egalat în minutul 73. În prima repriză, în minutul 25 Alibec a ratat un penalty. ASA părea o victimă sigură în fața titratei Steaua, dar jocul din prima repriză a arătat o echipă favorită neputincioasă, în ciuda transferurilor de milioane de euro doar în această iarnă. De partea celaltă, echipa lui Ilie Stan s-a mulțumit să se apere, fără a conta prea mult în atac, dar închizând bine culoarele spre poarta lui Pap. Prima ocazie a steliștilor a fost înregistrată abia în minutul 22, când Muniru a reluat pe lângă poartă o minge trimisă în adâncime de Alibec. După doar trei minute, o centrare trimisă de pe dreapta de Ovidiu Popescu spre Tănase, aflat în poziție de ofsaid nesemnalizată, a fost atinsă cu mâna la marginea careului mare, dar în interior, de către Mendy. Centralul Iulian Călin a arătat punctul cu var la semnalizarea asistentului care nu a văzut și poziția lui Tănase. Alibec a trimis însă la un metru pe lângă poartă. Steaua a dominat în continuare, dar nu a mai avut până la pauză decât o singură ocazie, la șutul aceluiași Alibec din ultimul minut, respins în bară de Pap.

Steaua rămâne în eclipsă și la lumina „lanternei”

Repriza secundă a arătat o aceeași echipă favorită care nu găsea drumul spre poartă. Mai mult, în minutul 51 mureșenii sunt cei care trimit primii spre poartă, cap al lui Bâtfoi la centrarea lui Sin, dar pradă ușoară pentru Stăncioiu. În minutul 65 Sin este doborât la pământ în interiorul careului de către Jakolis și arbitrul arată din nou punctul de la 11 metri. Marius Constantin îl execută cu sânge rece pe fostul coechipier, cu latul și ASA deschide scorul. După doar 8 minute, ex-dinamovistul Gnohere restabilește egalitatea cu o minge deviată pe lângă Pap, din 6 metri. Abia aici a început meciul. Steliștii reușiseră și în tur să salveze în extremis un punct, când au egalat în ultimul minut. Până la final ambele echipe și-au creat mai multe ocazii decât au reușit până în acel minut. În ultimele cinci minute Pap a mai slavat la șuturile lui Alibec și Boldrin, dar ASA a arătat ca o echipă capabilă să producă „minunea” în tuneul play-out. Acesta va începe la sfârșitul săptămânii, iar mureșenii vor juca în deplasare la prima clasată din play-out, una din cele patru care va pierde lupta pentru ultimul loc de play-off: Gaz Metan Mediaș, CS U Craiova, CFR Cluj sau Dinamo.

Au evoluat formațiile:

Steaua: Stăncioiu – Ov. Popescu, Bălașa, Moke, Momcilovici, Pintilii (’46 Boldrin), Muniru, Jakolis, Fl. Tănase (’53 Gnohere), De Amorim, Alibec

ASA: Pap – Velayos, Rougkalas, Constantin, Mendy, Balgiu (’90 Petriș), Gabi Mureșan, Ferfelea (’66 Florent Andre), Nicoliță, Bâtfoi (’83Lemnaru), Sin

Ilie Stan: „Mi-a plăcut mai mult cum a jucat echipa mea”

Deși echipa sa a fost aproape de o victorie pe Arena Națională în meciul cu Steaua, victorie care ar fi adus un punct în plus în turneul play-out, antrenorul mureșenilor Ilie Stan s-a declarat mulțumit de prestația aechipei sale. „În condițiile în care am reuşit să înscriem primul gol de când sunt eu antrenor aici, este normal să fiu mulţumit, mai ales că am obținut un punct cu Steaua. Jucătorii au încercat să pună în practică ce le-am spus și dacă aveam mai multă şansă puteam să plecăm chiar cu cele trei puncte. Este un rezultat echilibrat, după un meci frumos. După ce am arătat în acest meci, consider că avem şanse în play-out. Am încercat să facem un presing sus, să nu-i lăsăm să-şi facă jocul și mi-a plăcut mai mult cum a jucat echipa mea decât Steaua”, a spus la finalul partidei antrenorul echipei ASA.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.