Baschetbalistele câștigă „derby-ul codașelor” Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 129 Vizualizări

Baschetbalistele câștigă „derby-ul codașelor”

În ultima etapă a turului turneului play-out al Ligii Naționale de Baschet Feminin, UPM BC Sirius Târgu-Mureș a obținut a patra victorie în ediția de debut în elita baschetului feminin românesc. Mureșencele au câștigat pentru a treia oară în fața celei de-a doua formații nou promovate, Politehnica Național Iași, scor 62-57 (21-15, 11-14, 19-15, 11-13) și și-au asigurat înaintea ultimelor trei etape locul 9 în clasament. Întâlnirea dintre ultimele două clasate nu ava nicio miză deoarece la finalul sezonului nu va retrograda nimeni, iar distanța față de ocupantele locurilor 7-8, care vor intra în faza eliminatorie, nu mai putea fi recuperată. Partida a fost și din acest motiv una modestă, cu puține realizări și mari oscilații în evoluția celor două echipe. Echipa antrenorului Steff Zakariás a dominat primul sfert și a avut la un moment dat un avantaj de 9 puncte pe tabelă, dar scăderea ritmului pe finalul sfertului au făcut ca la prima pauză aceasta să scadă. Mureșencele nu s-au regăsit pe parcursul sfertului doi și ieșencele au mai redus handicapul. BC Sirius a refăcut avantajul până la 10 puncte, dar nu au mai înscris în ultimele trei minute dinaintea pauzei mari și ieșencele s-au apropiat la numai 3 puncte (32-29).

 

Fluctuațiile au continuat până la final

Debuturile sferturilor din partea a doua a întâlnirii au arătat două echipe care au evoluat tot „în valuri”, cu serii alternative. Sirius s-a desprins la 8 puncte fără să primească vreun coș, după care oaspetele au fost cele care au reușit o serie care le-a apropiat din nou la un singur coș distanță. Finalul sfertului a aparținut de această dată gazdelor, care au intrat la ultima pauză cu 7 puncte avantaj. Ultimul act a avut o desfășurare asemănătoare. De la 51-44, BC Sirius s-a văzut egalată după nici patru minute în care nu au punctat. Au urmat alte peste trei minute în care doar ele au înscris, de această dată cu o serie de 9 puncte. Ultimele trei minute au fost din nou dezamăgitoare, cu doar 2 puncte reușite de mureșence, dar, spre norocul lor, nici ieșencele nu au reușit decât 6. Sirius învinge a șasea oară în ultimul an echipa din Iași (la barajul de promovare, trei în campionat și două în Cupa României) și se desprinde la 3 puncte de adversara directă în evitarea ultimei poziții. Formația mureșeană va evolua pentru ultima dată în acest sezon pe teren propriu joi, 9 martie, de la ora 17.45, în compania echipei Universitatea „Vasile Goldiș” ICIM Arad, prima clasată în turneul play-out de patru echipe.

Au marcat:

UPM BC Sirius: Angel Robinson 18 (1×3), Teonia Mc Cune 13, Tear A Laudermill 10, Lovász Izabella 8, Alina Pop 7 (1), Antonia Radu 6. Au mai jucat Meszáros Kata și Gál Emese.

Politehnica: Bermudez 17 (1), Aursulesei 11 (3), Jennings 11, Simmons 10, Măgurean 6, Dănălache 2. A mai jucat Alexia Adams, care a evoluat în urmă cu câteva ediții și la fosta BC Nova Vita Târgu-Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE