Marș pentru viață, pentru femeie, pentru familie Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 257 Vizualizări

Marș pentru viață, pentru femeie, pentru familie

A șaptea ediţie a Marşului pentru viaţă va avea loc sâmbătă, 25 martie, la Târgu-Mureş. Pe tot parcursul lunii martie, în numeroase orașe și localități din România și Republica Moldova au loc activități sub sloganul „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”.

Potrivit organizatorilor, tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină. La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale.
„România ocupă locul a doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală (Rusia este pe locul întâi): 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958–iunie 2016, față de o populație de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016. În condițiile în care civilizația tradițională și spiritualitatea românească nu au valorizat avortul, numărul uriaș de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină și de existența unei mentalități publice pro-avort, ambele cu rădăcini în perioada și în ideologia comunistă”, a precizat Alexandra Nadane, președinta Asociației „Studenți pentru viață”.

Cele mai întâlnite cauze ale crizei de sarcină
Potrivit președintei Asociației „Studenți pentru viață”, criza de sarcină apare în momentul în care o femeie ia în considerare întreruperea cursului firesc al sarcinii, care s-ar concretiza prin nașterea copilului și se gândește la posibilitatea de a face avort. Criza de sarcină se cauzează unor probleme exterioare cărora ea nu reușește să le facă față.
„Cel mai des întâlnite cauze ale crizei de sarcină sunt: tatăl copilului nu își dorește copilul, tatăl copilului o părăsește pe mamă, femeia depinde financiar de tatăl copilului, care îi cere să facă avort, femeia trăiește într-o relație violentă din care nu se poate desprinde, femeia este necăsătorită și se teme de ostracizarea din spațiul public dacă va naște. Criza de sarcină este accentuată de presiunea din partea altor persoane pentru a face avort: 64% dintre femeile care au făcut avort s-au simțit presate să facă avort, potrivit unui studiu publicat într-o prestigioasă revistă medicală.
În majoritatea cazurilor, femeile în criză de sarcină doresc să aibă și alte opțiuni în afara avortului. Dar aceste opțiuni devin disponibile doar dacă o altă persoană o sprijină. Lipsa sprijinului duce la lipsa de alte opțiuni. Astfel, alegerea avortului nu mai este o alegere propriu-zisă, ci pare singura cale de ieșire din criza de sarcină”, a arătat Alexandra Nadane.
Alexandra Nadane a mai afirmat că relatările persoanelor care au făcut avort (www.avorturiregretate.ro) și relatările persoanelor care au ales să nască copilul, deși au luat în calcul și avortul (www.femeifericite.com), arată cât de traumatizantă este criza de sarcină. În plus, în cazul avortului, ea se continuă adesea cu tulburarea de stres post-avort, care poate ajunge până la sinucidere. Studiile arată că femeile care au făcut avort prezintă un risc de suicid de 6 ori mai mare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE