Home / CSU Medicina CSŞ / Voleibalistele mureșene, în fața unei premiere negative

Voleibalistele mureșene, în fața unei premiere negative

Distribuie

Echipa feminină de volei CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș a ratat după mulți ani turneul play-off al Diviziei A1. Mureșencele au cedat în etapa a XX-a cu scorul de 3-1 (25-17, 25-13, 22-25, 25-14) pe terenul campioanei Volei Alba Blaj. În această adevărată „misiune imposibilă” mureșencele aveau nevoie de încă cel puțin un set pentru a obține un punct care să le mențină în cărți pentru ocuparea locului 6. În acest sezon acesta este ultimul pentru play-off-ul care se dispută în premieră în sistem turneu doar între primele șase echipe. Acest loc este ocupat de formația VC Unic LPS Piatra Neamț, care în acest moment are un avantaj de 6 puncte față de CSU Medicina, recuperabile având în vedere adversarele din ultimele două etape, dar diferența la setaveraj („0”, față de -12) nu mai poate fi surmontată decât matematic, dar și numărul de seturi le este favorabil nemțencelor.

La acest handicap se adaugă și faptul că „medicinistele” mai au în față alte două adversare cu câte 3 puncte mai mult.

 

Saltul posibil este de doar două locuri

Așadar, aflată abia pe locul 9, formația mureșeană mai poate spera doar până la locul 7, contraperformanță reușită doar în urmă cu 7 ani, când au încheiat campionatul pe locul 8, după care s-au numărat mereu între primele șase, participând în ultimele sezoane chiar și în competițiile continentale. Una dintre echipe care mai poate fi depășită este CSM Lugoj, pe care mureșencele o vor întâlni pe teren propriu în etapa programată mâine, miercuri, 8 martie, de la ora 18.00. Este ultimul joc de pe teren propriu din acest sezon regulat, urmând ca în ultima rundă să întâlnească în deplasare ultima clasată, SCMU Craiova. Cu o victorie de 3 puncte „medicinistele” ar depăși echipa bănățeană, dar nu va fi ușor, ținând cont de faptul că în tur au cedat cu 3-0. În sezonul trecut, la fel ca și în precedentele, mureșencele reușeau duble de 3-0, dar în cel actual datele problemei s-au schimbat. Încă un loc poate fi câștigat în fața ieșencelor de la Penicilina, care au tot 3 puncte mai mult, dar vor juca în ultima etapă pe terenul celor de la Dinamo. Așadar va fi o ediție în care nici turneul play-out între ultimele șase echipe nu-și prea are rostul, deoerece ultimele două clasate, cele care urmează să retrogradeze (CSU Galați și SCMU Craiova) sunt mult rămase în urmă, cu câte o singură victorie în 20 de etape.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sportivii de la CSS Târgu Mureș, pe podium la lupte libere

Distribuie În cadrul Campionatului Național Școlar – Reșița 2024, sportivii din cadrul CSS Târgu Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.