Femeia, omul, mama și actorul Serenela Mureșan Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1370 Vizualizări

Femeia, omul, mama și actorul Serenela Mureșan

 

Serenela Mureșan, Cristina Ragos și Codruța Vasiu aduc în 9 martie „Monoloagele vaginului” după Eve Ansler în J’ai Bistrot din Târgu Mureș. Anunțul spectacolului BIS Teatru din Sibiu, care se va juca de la ora 20.30, mi-a stârnit o curiozitate: cum poate o femeie să găsească echilibrul perfect între a fi om, actor, mamă și femeie, cum poate mereu să se mențină dinamică pe scenă, încrezătoare, cu un farmec aparte? Serenela Mureșan mi-a dat răspunsul imediat și mi-a demonstrate că o femeie împlinită și mândră, se vede, chiar și de la o poștă!

Reporter: Mureșenii s-au bucurat de tine și te-au admirat mult timp, mai bine de un deceniu, ai jucat pe scena Naționalului de la Tîrgu-Mureș, cu o scurtă escapadă în televiziune.

Serenela Mureșan: În jur de 6 ani a durat escapada la Tv, 2 ani și jumătate la ProTv 1999- 2001, mai apoi un an la Știi Tv și alți 2 ani și jumătate, 2007- 2009 Realitatea. Rememorez aceste amintiri și le aduc în discuție, pentru că aceste experiențe m-au ajutat foarte mult să rămân ancorată cu picioarele pe pământ, în contact cu realitatea. Întotdeauna am avut dorința de a excela, de a mă dezvolta armonios și evolua pe toate planurile vieții, acesta e și motivul pentru care am ales să plec la Sibiu, pentru că acolo se face totul la alt nivel. Am dorit să-mi fac meseria performant, să lucrez mereu cu oameni foarte buni în ceea ce fac, profesioniști, am căutat mereu să mă autodepășesc, să-mi înving temerile și frustrările. Iar asta nu se poate decât înfruntându-le!

Rep: În fiecare zi, fiecare dintre noi face o mulţime de alegeri care vor avea impact asupra vieţilor noastre. Tu, într-o zi, ai ales să-ți continui cariera la Sibiu. De ce ai făcut această alegere?

S.M: De ce Sibiu?! Pentru că Silviu Purcărete, Yura Kordonsky, Alexandru Dabija, Constantin Chiriac, Capitala Culturală Europeană! Pentru că m-am integrat ușor în acest colectiv plin de oameni minunați, muncitori, serioși, cu character. Sibiu pentru că Japonia-Tokyo,  China-Beijing, Belgia-Bruxelles, Scoția-Edimburgh, pentru că e un teatru recunoscut în toată lumea! Da, dacă e să mulțumesc cuiva pentru cariera mea este mamei mele și soțului meu! Mamei pentru că m-a ajutat să cresc cei doi copii, și soțului pentru că m-a înțeles total, ba chiar m-a împins de la spate să plec acolo unde mă simt împlinită! El e forța din spatele meu!

Rep: Să interpretezi e o muncă grea, câteodată te stoarce de energie, iar tu ești și actor, și femeie, și mamă. Cum se împart cele trei roluri?

S.M: Acasă la Tîrgu Mureș sunt mamă, soție, iubită, amantă, femeie de serviciu, bucătăreasă, fiică. Da, soția trebuie să fie și prietena soțului ei, care îl ascultă atent și învață să-i citească gândurile, și trebuie să-i fie și amantă, deopotrivă, pentru că o femeie trebuie să iubească pasional în toate formele, să creeze o legătură profundă, capabilă să treacă peste superficialități.  La Sibiu, doar femeie și actriță! Asadar rolurile se delimitează foarte bine! În fond, asta am și învățat, în cei aproape 20 de ani de teatru. Anul acesta se împlinesc 20 de ani de când am jucat prima dată pe scena Teatrului Național din Tîrgu Mures, era în 1997,  în anul 2 de actorie.

Rep: Prin ochi poţi să transmiţi foarte multă emoţie, şi emoţia este ingredientul de bază cu care lucrează actorul. Pentru ca un rol să fie bine jucat este importantă relaţia dintre actor şi regizor?

S.M: Relația actor-regizor e ca de la om la om, dacă vorbim aceeași limbă, e bine. În general cam toți marii regizori, Purcărete de exemplu, sunt oameni foarte modești și asta mi se pare lăudabil și drept de modele în viață.

Rep: Ca și femeie, cum vezi dragostea? Chiar dacă trece prin diferite etape, dăinuie, durează, pentru că la bază stă încrederea?

S.M: Dragostea, o văd ca pe o luptă! Cu tine însuți! O luptă împotriva tentațiilor, o luptă cu tine pentru a păstra încrederea, respectul și dorința pentru aproapele tău.

Rep: Ca și mamă, ce visezi pentru copiii tăi?

S.M.: Ca mamă, îmi doresc ca… copiii mei să fie sănătoși și să-și trăiască copilăria, să fie fericiți, să facă în viață exact ce își doresc. Momentan fiul meu, Mihnea, face baschet de performanță și aspiră să devină baschetbaliat, iar fetița pe lângă faptul că e super talentată la scris, comunicare și e foarte empatică, vrea să devină hairstylist! Acuma, mă rog, cum o vrea și Cel de Sus. Eu mă strădui să le insuflu responsabilitatea școlii, dar trebuie să fie și copii, pentru a se dezvolta echilibrat, copilul are nevoie și de joacă, și de relaxare în egală măsură.

Rep: Ce-ți place cel mai mult, ca și om?

S.M: Îmi place muzica, Nu-mi pot imagina cum ar fi viața fără muzică. Am o replică într-un spectacol” imaginează-ți că muzica ar fi interzisă în toată țara” ! Mi se pare crunt! Îmi plac filmele, copacii, cerul și păsările, și luna! Necondiționat! Îmi plac oamenii și consider că trebuie să ai prieteni, omul este animal de haită, nu poate trăi singur, omul a evoluat să fie o creatură socială, a evoluat să fie bun și să-și ajute semenii. Și, mai cred cu tărie că suntem suma experiențelor noastre, mai ales a celor din copilărie. Tot ce ți se întâmplă în viață depinde de tine! Dacă îți dorești, faci ca să ți se întâmple! Restul e tacere! Și muzică!

Rep: Cum e viaţa de actor înainte de a urca pe scenă…să zicem înainte cu câteva minute?!

S.M: Înainte de a urca pe scenă, am o responsabilitate față de publicul care a plătit bilet să vină să se simtă bine, să vadă ceva. Am o responsabilitate față de colegii cu care muncesc și am o responsabilitate față de mine, pentru munca mea. Respect! Restul…ar trebui să fie plăcere. Deci, mă concentrez, mă adun și mă concentrez să-mi fac treaba cât mai bine, cu pasiune, să dau tot ce pot.

Rep: Ți s-a întâmplat să uiți textul și să improvizezi?

S.M: Se întâmplă rar să uit textul, dar  și atunci când se întâmplă, da …improvizez, dar pe aceeași temă. E ca la muzică, când cel care cântă mai sare din partitură și face înflorituri, dar ține ritmul, nu falsează.

Rep: Actori preferați?!

S.M: Merryl Streep, Robert de Niro, Marcel Iureș.

Rep: Pluto?!

S.M: Mai ales Pluto, pentru că seamănă cu câinele meu, Boby, pe care îl îngrijesc ca pe al treilea copil, îl spăl, hrănesc, plimb și, uneori, chiar stau de vorbă cu el.

Rep: O femeie împlinită și mândră, se vede, chiar și de la o poștă, Serenela Mureșan. Iar tu ești una dintre ele. De Ziua Femeii, colectivul redacției Zi de zi îți urează tradiționalul La mulți ani!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE