Triplii campioni mondiali, la al 14-lea titlu național Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 557 Vizualizări

Triplii campioni mondiali, la al 14-lea titlu național

După un an 2016 cu rezultate excepționale, cu nu mai puțin de trei titluri de campioni mondiali, dansatorii sportivi români au susținut primul examen major intern al anului: Campionatul Național de Dans Sportiv pe Secțiuni “Carpathian”, care s-a disputat la sfârșitul săptămânii în Sala Polivalentă din Iași.

Alături de revenirea spectaculoasă a lui Rareș Cojoc, legitimat la clubul Dansul Viorilor Reghin, care a cucerit al 15-lea său titlu, alături de Andreea Matei de această dată, la secțiunea Standard 19-34 de ani, în competiție au fost prezenți și alți sportivi ai clubului Dance Art Târgu-Mureș și de la clubul din Reghin.

 

Un titlu și două clasări lângă podium

Dintre reprezentanții clubului târgumureșean, sportivi pregătiți de soții Somodi Márton și Katalin, aproape de podium s-a aflat perechea Tudor Mureșan-Ada Precup, clasată pe locul IV la ambele secțiuni a categoriei lor de vârstă, Tineret Latino și Standard 16-18 ani. Cea mai consacrată pereche a clubului și-a confirmat în schimb statutul de favoriți. Perechea Paul Moldovan-Cristina Tătar, tripli campioni mondiali, au cucerit cel de-al 14-lea titlu național al carierei la secțiunea Latino 19-34 de ani. Cei doi au început să adune titlurile de campioni naționali încă de la categoria 12-13 ani, dar în ediția trecută s-au clasat pe locul secund, reușind acum să redobândească titlul. „A fost o competiție dificilă, dar totodată frumoasă. Am reușit să recucerim tiltul, dar aveam și dubii, după ce anul trecut ne-am clasat pe locul doi. Noi pentru asta luptăm, încercăm să ne prezentăm cât mai bine la fiecare concurs, dar restul este la latitudinea arbitrilor. Urmează la sfârșitul săptămânii un concurs foarte puternic, Mastersul de la București, care se anunță foarte dificil, la care este anunțată prezența mai multor perechi aflate în topul mondial, iar noi la ultima ediție a Mondialelor am fost doar semifinaliști. Vom încerca să ne pregătim cu maximă seriozitate și sperăm într-o clasare cât mai bună”, a declarat Cristina Tătar.

„Suntem foarte mândri că au reușit încă odată. Fiecare campionat este o provocare și îi felicit că au trecut cu bine și această probă a vieții. Vor veni și altele, titlul de campion este o responsabilitate și vreau să le transmit că suntem alături de ei în continuare”, este mesajul antrenoarei Somodi Katalin, cea care i-a îndrumat în toți acești ani.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE