Home / Invatamant / AMA Learning Center, punct de reper în educația copiilor

AMA Learning Center, punct de reper în educația copiilor

Distribuie

Începând din anul 2014, Centrul Educațional AMA Learning Center din Târgu-Mureș reprezintă un punct de reper în municipiul Târgu-Mureș în ceea ce privește educația copiilor. Echipa AMA are vești foarte bune pentru părinți! În curând se finalizează lucrările la noul sediu, ceea ce înseamnă mai multe săli de curs și o curte generoasă pentru activități în aer liber. Mai mult decât atât, un obiectiv important îl reprezintă inaugurarea Grădiniței AMA. Într-un interviu, Alina Oprea, administrator AMA Learning Center, Carmen Cârje, profesor, și Meleg Ildiko, profesor, mărturisesc ce înseamnă Universul AMA, o afacere de succes în spatele căreia se află o echipă tânără, frumoasă și entuziastă.

Reporter: Știm că la Centrul Educațional AMA Learning Center aveți o echipă tânără și frumoasă. Vă rugăm să ne dezvăluiți din cine este formată această echipă care reușește să desfășoare atâtea programe educaționale și activități interactive.
Alina Oprea: Da, așa este. Avem o echipă tânără, frumoasă și aș adăuga, entuziastă. De remarcat sunt comunicarea în cadrul acestei echipe și efortul depus pentru ca toate aceste activități să se completeze una pe cealalaltă și să ofere în final un drum coerent și ascendent fiecărui copilaș înscris la cursurile noastre. Diversitatea programelor noastre vine din dorința de a oferi tot ceea ce este mai bun și mai căutat în această zonă educațională.

Carmen Cârje: Parte din echipă sunt și părinții, iar prin prisma aceasta reușesc să fie foarte aproape de nevoile reale ale copiilor și de modalitatea în care aceste programe educaționale sunt oferite copiilor. Toate sunt gândite astfel încât să stârnească dorința de a afla mai mult, de a vedea lumea ca o minune ce se întâmplă zilnic sub ochișorii lor, iar studiul să vină firesc, din curiozitatea lor de a afla mai mult.

Rep.: Gestionați o afacere care are legătură directă atât cu copilașii foarte mici, cât și cu adolescenții. Care sunt secretele unei afaceri de succes?
Alina Oprea: Nu cred că există o cheie anume pentru o afacere de succes, ci o combinație de mai multe elemente, fără de care, clar, nu am putea exista. În primul rând este pasiunea pentru genul afacerii alese, apoi echipa face totul. Este foarte important să te alături unor oameni care urmează aceleași idealuri și îți înțeleg direcția aleasă. Eu pot spune că sunt norocoasă am alături oameni în care am încredere deplină și care se încadrează perfect în ceea ce eu numesc Universul AMA. Urmează apoi răbdarea, perseverența, consecvența și documentarea permanentă, este mereu nevoie de nou pentru a te păstra în top. Pe scurt, o afacere de succes însemmnă muncă, rabdare și oameni aleși.

Rep.: Care au fost cele mai mari satisfacții pe plan profesional în acești ani de activitate?
Meleg Ildiko: Nu știu dacă există satisfacții mari sau mici. Am învățat că micile bucurii îți umplu sufletul și-ți fac ziua mai frumoasă. E suficient să transformi o lacrimă în zâmbet, iar dacă pentru tine ca adult e ceva mic, pentru copilașul de lângă tine e lumea întreagă și ne bucurăm alături de el. Ne bucură în mod deosebit să fim în contact permanent cu părinții și să comunicăm liber de câte ori e nevoie, să ne consultăm cu ei în beneficiul copiilor.

Alina Oprea: Din 2014, de când am pornit pe acest drum, am avut bucuria să vedem acești copii crescând sub ochii noștri. Asta ne-a dat încredere că suntem pe drumul cel bun, că eforturile noastre dau rezultate și că urmăm un drum frumos și firesc în educația lor. Am reușit să venim întotdeauna în întâmpinarea dorințelor copiilor și părinților, atât educativ, cât și ca divertisment.

Carmen Cârje: Pe lângă activitățile noastre zilnice, numeroase zile de naștere au fost organizate și ne bucurăm că și astfel reușim să fim prezenți alături de copilași în cele mai prețioase momente ale vieții lor si să facem parte din amintirele lor de neprețuit.
Cu drag îmi amintesc și de taberele noastre din perioada vacanțelor, care reușesc să reunească zeci de copii și să-i antreneze în cele mai frumoase și inedite activități. O activitate care aduce mari satisfacții atât nouă dar în principal părinților este Club Prichindel. Aici am reușit să ne aducem ajutorul neprețuit în momentele de acomodare, pregătire și integrarea copiilor în colectivitate. La început de drum totul e greu, iar despărțirea de mami sau de familie este foarte grea. E un moment delicat în viața copilului și trebuie tratat cu multă atenție și răbdare. Zilnic ne bucurăm să vedem reușitele acestui demers.

Rep.: Ce obiective v-ați propus să atingeți în acest an?
Meleg Ildiko: Reușitele de până acum, încurajările și aprecierile părinților ne motivează și ne provoacă la un pas nou. E un pas firesc și vine în continuarea Clubului Prichindel, care se bucură să felicite primii „absolvenți” și să-i trimită la grădiniță. Grădinița AMA se conturează deja clar în planurile noastre viitoare, iar în acest moment putem spune că septembrie se anunță cu o premieră în orarul nostru și prima grupă de grădiniță își va face debutul.

Alina Oprea: Un astfel de demers a impus și o schimbare majoră de decor și suntem bucuroși să aducem la cunoștință părinților că în curând se finalizează lucrările la noul nostru sediu și implicit relocarea și continuarea activităților noastre în acesta. Cu mult mai multe săli de curs și o curte generoasă, noua noastră locație va fi ideală pentru continuarea și dezvoltarea activităților noastre, dar și pentru a găzdui altele noi. Ne bucurăm să fim un punct de reper în Tîrgu Mureș, un punct important în educația copiilor dumneavoastră, iar așa cum am spus în 2014 la primul clopoțel, vom spune și acum „Vă invităm să creștem împreună!”.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.