Serele Reghin, pepiniera de flori a „Oraşului viorilor” Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2510 Vizualizări

Serele Reghin, pepiniera de flori a „Oraşului viorilor”

Amenajate ca la carte graţie inimoşilor angajaţi ai Secţiei Sere şi Zone Verzi, spaţiile verzi ale municipiului Reghin sunt un exemplu de gospodărire eficientă şi de colaborare excelentă între autorităţile locale şi Asociaţiile de Locatari din municipiu.

Flori pentru reghinence

Secţia funcţionează cu aproape 30 de angajaţi şi este coordonată de Gagyi Maria, iar tradiţia spune că florile produse la Secţia Sere şi Zone Verzi reprezintă cadoul ideal de primăvară pentru reghinence şi nu în ultimul rând înfrumuseţează municipiul cu parfumul şi culorile lor. „În cadrul serelor, se pregătesc plantaţiile de flori de primăvară-vară. Avem pregătite lalele, toate sunt puse din toamnă în pământ, iar acum le mai ajutăm cu prăşirea sau greblarea, le dăm un aer de primăvară. După cum se ştie, luna martie este Luna Femeilor, şi noi în fiecare an pregătim flori frumoase pentru femei. În fiecare an încercăm să aducem flori noi pentru 8 Martie, iar anul acesta avem patru sortimente de flori, respectiv primula, cineraria, cyclamenul şi ranunculus, dar şi frezii, care sunt flori la fir. Florile nu sunt comercializate, deoarece Primăria are diverse activităţi şi noi servim doamnele din municipiul Reghin, femeile de la Sindicatul pensionarilor şi tot ceea ce ţine de Primărie. De asemenea, cetăţenii care vin cu hârtie de la Asociaţiile de Locatari pot primi flori gratuit pe care trebuie în schimb să le planteze şi să le întreţină. Acest lucru e posibil vara, iar în primăvară, în luna martie, avem arbori, arbuşti, gard viu şi brăduţi, gratuit pentru Asociaţiile de Locatari şi pentru cetăţenii care doresc să le întreţină în faţa casei”, a declarat Gagyi Maria.

112

Investiţie utilă

De aproape doi ani, în cadrul Secţiei Sere şi Zone Verzi Reghin funcţionează o seră modernă, graţie unei investiţii realizate de Primăria municipiului. „Serele din Reghin au fost cam vechi, din 1958, an din care am avut şase sere mari. Din păcate, acestea îndeplinesc tot mai greu condiţiile care se impun în acest domeniu. De doi ani am achiziţionat o seră nouă, din folie, foarte modernă, automatizată. Totul se face automatizat, temperatura şi aerisirea se fac automat. Dacă temperatura serei este programată pentru 20 de grade Celsius, când se ajunge la temperatura programată trapa de deschidere se activează automat. Avem şi o perdea de protecţie, iar atunci când e Soare puternic aceasta se deschide şi atunci avem şi umbră la speciile de flori care necesită umbrire. Considerăm că este o investiţie foarte bună”, a afirmat Gagyi Maria.

„Municipiul nostru arată ca o floare în permanenţă”

Activitatea Secţiei Sere şi Zone Verzi Reghin este apreciată în mod pozitiv de Maria Precup, primarul municipiului. „Am achiziţionat o seră nouă deoarece cheltuielile erau foarte mari cu încălzirea. Rolul serelor noastre este vizibil, municipiul nostru arată ca o floare în permanenţă. Avem o echipă care are o deschidere totală spre lucruri noi şi oriunde mergem în ţară sau în lume aducem noutăţi pe care le implementăm împreună cu angajaţii de la Zonele Verzi. Toate florile pe care le dăruim femeilor cu ocazia evenimentelor organizate în luna martie sunt produse în serele noastre”, a subliniat Maria Precup.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE