Home / Reviste / Reghin / Serele Reghin, pepiniera de flori a „Oraşului viorilor”

Serele Reghin, pepiniera de flori a „Oraşului viorilor”

Distribuie

Amenajate ca la carte graţie inimoşilor angajaţi ai Secţiei Sere şi Zone Verzi, spaţiile verzi ale municipiului Reghin sunt un exemplu de gospodărire eficientă şi de colaborare excelentă între autorităţile locale şi Asociaţiile de Locatari din municipiu.

Flori pentru reghinence

Secţia funcţionează cu aproape 30 de angajaţi şi este coordonată de Gagyi Maria, iar tradiţia spune că florile produse la Secţia Sere şi Zone Verzi reprezintă cadoul ideal de primăvară pentru reghinence şi nu în ultimul rând înfrumuseţează municipiul cu parfumul şi culorile lor. „În cadrul serelor, se pregătesc plantaţiile de flori de primăvară-vară. Avem pregătite lalele, toate sunt puse din toamnă în pământ, iar acum le mai ajutăm cu prăşirea sau greblarea, le dăm un aer de primăvară. După cum se ştie, luna martie este Luna Femeilor, şi noi în fiecare an pregătim flori frumoase pentru femei. În fiecare an încercăm să aducem flori noi pentru 8 Martie, iar anul acesta avem patru sortimente de flori, respectiv primula, cineraria, cyclamenul şi ranunculus, dar şi frezii, care sunt flori la fir. Florile nu sunt comercializate, deoarece Primăria are diverse activităţi şi noi servim doamnele din municipiul Reghin, femeile de la Sindicatul pensionarilor şi tot ceea ce ţine de Primărie. De asemenea, cetăţenii care vin cu hârtie de la Asociaţiile de Locatari pot primi flori gratuit pe care trebuie în schimb să le planteze şi să le întreţină. Acest lucru e posibil vara, iar în primăvară, în luna martie, avem arbori, arbuşti, gard viu şi brăduţi, gratuit pentru Asociaţiile de Locatari şi pentru cetăţenii care doresc să le întreţină în faţa casei”, a declarat Gagyi Maria.

112

Investiţie utilă

De aproape doi ani, în cadrul Secţiei Sere şi Zone Verzi Reghin funcţionează o seră modernă, graţie unei investiţii realizate de Primăria municipiului. „Serele din Reghin au fost cam vechi, din 1958, an din care am avut şase sere mari. Din păcate, acestea îndeplinesc tot mai greu condiţiile care se impun în acest domeniu. De doi ani am achiziţionat o seră nouă, din folie, foarte modernă, automatizată. Totul se face automatizat, temperatura şi aerisirea se fac automat. Dacă temperatura serei este programată pentru 20 de grade Celsius, când se ajunge la temperatura programată trapa de deschidere se activează automat. Avem şi o perdea de protecţie, iar atunci când e Soare puternic aceasta se deschide şi atunci avem şi umbră la speciile de flori care necesită umbrire. Considerăm că este o investiţie foarte bună”, a afirmat Gagyi Maria.

„Municipiul nostru arată ca o floare în permanenţă”

Activitatea Secţiei Sere şi Zone Verzi Reghin este apreciată în mod pozitiv de Maria Precup, primarul municipiului. „Am achiziţionat o seră nouă deoarece cheltuielile erau foarte mari cu încălzirea. Rolul serelor noastre este vizibil, municipiul nostru arată ca o floare în permanenţă. Avem o echipă care are o deschidere totală spre lucruri noi şi oriunde mergem în ţară sau în lume aducem noutăţi pe care le implementăm împreună cu angajaţii de la Zonele Verzi. Toate florile pe care le dăruim femeilor cu ocazia evenimentelor organizate în luna martie sunt produse în serele noastre”, a subliniat Maria Precup.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Planuri ambițioase pentru noua conducere a Teatrului Național Târgu Mureș

Distribuie Noul director general interimar al Teatrului Naţional Târgu Mureş, Pál D. Attila, numit de …