Home / Cultură / „Minunata călătorie a lui Joachim Olbrin”, în turneu la Budapesta

„Minunata călătorie a lui Joachim Olbrin”, în turneu la Budapesta

Distribuie

Spectacolul „Minunata călătorie a lui Joachim Olbrin/ Olbrin Joachim csodálatos utazása” după textele lui Béla Hamvas a fost montat la Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Tompa Miklós” de regizoarea din Voivodina: Kinga Mezei. Spectacolul va fi prezentat în data de 13 martie 2017 la Întâlnirea Teatrelor Maghiare din Afara Granițelor la în Teatrul Thalia din Budapesta.

Tânăra regizoare Kinga Mezei practică un stil de creație teatrală complexă: este regizoare, actriță, scenograf, designer de costume și ilustrator muzical, materia primă a spectacolelor semnate de dânsa sunt texte prozaice, poezii, eseuri. Astfel a lucrat pe baza scrierilor lui János Sziveri, Géza Csáth, János Pilinszky și Bohumil Hrabal.

Regizoarea a declarat despre spectacol: „Călătoria eroului lui Hamvas – având în vedere cotiturile dramatice – este aproape un basm, dar totuși Joachim nu este un erou de basm. Are ceva inexplicabil de trist, din acest motiv personajul devine zguduitor de real. Povestea lui pornește de acolo, de unde celelalte povești se termină.”

Distribuția spectacolului „Minunata călătorie a lui Joachim Olbrin”: Barna Bokor, László Zsolt Bartha, Noémi Kádár, Csaba László, Ernő Galló, Aba Sebestyén, Ildikó P.Béres, Szabolcs Csíki, Balázs Varga și Ervin Ruszuly. Adaptare: Kornélia Góli, Tamás Oláh Kinga și Mezei; dramaturg: Kornélia Góli și Tamá Oláh s; compozitor: Szilárd Mezei; decor și costume: Melinda Lőrincz; coregraf: Anikó Kiss.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.