Jurnalista Natalia Lazăr. Omul care scrie povești cu final fericit Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1061 Vizualizări

Jurnalista Natalia Lazăr. Omul care scrie povești cu final fericit

natalia - Copy

Pe lângă faptul că i-a dat o sămânță de bun-simț, pe care părinţii au ştiut să o cultive în cei şapte ani de acasă, Dumnezeu i-a dat și frumusețe, și perseverenţă, și voinţă, putere pentru a putea munci pe brânci şi răbdare pentru a se putea bucura de roadele eforturilor depuse. Într-o lume noduroasă, contorsionată și mâzgălită, înzestrată cu toate aceste calităţi, Natalia a ajuns astăzi un model de om, după care vrei să te ascunzi, să ceri protecție, să faci corp comun cu ea.

Natalia Lazăr, jurnalist TVR, voluntar în organizaţia “The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României“, este iniațiatorul a multor campanii încheiate cu succes în județul Mureș. Frumusețea sufletului nu se realizează prin retuș fotografic și nici nu se poate schița sub fuga condeiului, doar gesturile pe care le faci spun foarte multe despre propria ta persoană și afectează puternic modul în care te percep ceilalți.

Ce a făcut tânăra pentru comunitate

Tîrgumureșeanca Laura Cîmpian, diagnosticată cu Tumoră intracerebrală F-P parasagitală dreaptă cu diametrul de 6 cm, operabilă doar în Germania, a fost ajutată printr-o campanie în care s-au strâns 50.000 de euro.

O altă campanie încheiată cu succes a venit în ajutorul unui copil diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică, un copil vesel și dornic să trăiască, Adel Tamas.

Cu sprijinul mureșenilor, jurnalista a reușit să asigure cantitatea de lapte praf special, timp de doi ani de zile, unei fetițe din Craiova, Cleopatra, care a suferit o intervenție chirurgicală pe inimă la Tîrgu Mureș, operație făcută de prof. dr. Horaţiu Suciu.

Într-o recentă campanie inițiată de jurnalistă, Vlad Plăcintă, președintele asociației „Salvează o inimă”, s-a oferit să-i plătească tratamentul de 1800 de euro lui Florian, diagnosticat cu cancer în vara anului 2015.

Natalia este iniţiatorul campaniilor „Îmbrăţişează-i pe cei din frig” și „O altfel de zi a îndrăgostiţilor”, campanii îndreptate spre copiii necăjiți, orfani și bolnavi, mai apoi  „Omul, cel mai bun prieten al câinelui”,  cu scopul de a aduna fonduri necesare asigurării hranei pentru o serie de adăposturi pentru câini.

Pentru că e sprijinită de mureșeni și colegii din presă, cărora le-a câștigat încredere și respect, tânăra nu se oprește aici. Următoarea campanie de amploare o va realiza în ziua de 1 Iunie- cu scopul de a aduna cărți cu povești, cărți de colorat, creioane, carioci, culegeri, romane pentru copii, pentru a le duce la copiii săraci.

Simplu și natural

Când am întrebat-o ce simte atunci când dăruie, răspunsul Nataliei a venit însoțit de acea naturalețe și simplitate care-ți pompează un val de sânge fix la inimă. ”Îți dau cuvântul meu că, sentimentul nu prea pot să-l descriu în cuvinte. E o fericire imensă. Sunt singurele lucruri care mă fac să mă bucur cu lacrimi. Cred ca asta trebuie să fac, asta fac cel mai bine. Îmi vine să râd când îmi aduc aminte cum, atunci când eram mică, mama mă întreba mereu- ce vreau să mă fac când o să fiu mare. La fel o întreba și pe sora mea. Sora mea se făcea mereu câte ceva… medic, avocat, învățătoare… eu ziceam că nu știu. Nici acum nu știu dacă are un nume ceea ce fac eu, pentru că nu e o meserie. Vreau să ajut! De vreo câțiva ani am reușit să-i dau acest răspuns mamei. Venim pe lume cu un scop, cu o datorie. Una este să lăsăm în urmă ceva care să ne definească. Asta mă definește pe mine, cred. Faptul că nu mă pot abține să nu mă implic, atunci când aud de un caz umanitar. Este ca un drog”.

Bunătatea a devenit un al doilea ei fel de a fi, Natalia nu confundă basmul cu viața și nu se resemnează în fața necazurilor altora. Motiv pentru care tânăra jurnalistă slujește de minune la creionarea genului de om în care ar trebui să ne zidim fiecare, retrospectiv, pentru comunitate.

Prezența ta aduce o prospețime rar cunoscută. Mult succes mai departe, Natalia Lazăr!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE