Home / Administratie / Palatul Justiţiei, modernizat şi extins în 2017
Curtea de Apel Targu Mures

Palatul Justiţiei, modernizat şi extins în 2017

Distribuie

Preşedintele Curţii de Apel Târgu-Mureş, judecătorul Florin Dima, a anunţat miercuri, 8 martie, cu ocazia unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce se va muta, temporar, cu chirie, din incinta Palatului Justiţiei într-un alt sediu, care va fi găsit în urma unei licitaţii publice.

Proiect demarat în 2011

Potrivit preşedintelui Curţii de Apel Târgu-Mureş, mutarea temporară se impune deoarece Palatul Justiţiei va intra, în viitorul apropiat, într-un proces de modernizare şi extindere, graţie unui proiect susţinut de Ministerul Justiţiei. „Am reuşit să reorganizăm spaţiul de la parter eliberat de către Parchete în anul 2011. Tot din acel an am demarat procedura de reparaţii capitale şi extindere a clădirii. E un proiect foarte vechi, care a trecut prin multe filtre şi cu foarte multe bariere şi chiar astăzi (miercuri, 8 martie – n.a.) am primit informaţia că procedura de atribuire a proiectării şi a executării lucrării a fost finalizată. Asta mă face să mă gândesc că până la mijlocul acestui an va trebui să plecăm într-o nouă locaţie şi să dăm posibilitatea câştigătorului acestei lucrări să facă lucrările de reparaţii şi de extindere. În 2012, când am făcut pentru prima dată prezentarea acestui proiect, vorbeam de o extindere, de realizarea unui corp nou de clădire unde să se amenajeze birouri pentru judecători, iar în clădirea existentă vor fi înlocuite sistemele de încălzire, sistemul electric, sistemul de alimentare cu apă, pardoselile, practic e o reparaţie capitală care va creşte foarte mult confortul în această instanţă, va creşte numărul de săli de judecată şi – de ce nu – până la urmă ne va da posibilitatea să ne desfăşurăm activitatea în condiţii mult mai bune”, a declarat judecătorul Florin Dima.

În căutarea unei chirii corespunzătoare

Totodată, preşedintele Curţii de Apel Târgu-Mureş a afirmat că deşi a solicitat sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, deocamdată nu a fost identificat nici un spaţiu care să corespundă cerinţelor. „Pentru chirie va trebui să desfăşurăm o procedură de achiziţie. Noi ştiind că sunt în derulare procedurile de atribuire a lucrării de proiectare şi execuţie am mers la autorităţile locale, la Primărie, încă de anul trecut, am mers şi la Consiliul Judeţean, şi din păcate spaţiile pe care dânşii ni le-au putut pune la dispoziţie nu erau satisfăcătoare, nu reuşeau să asigure nici ca volum, nici ca amplasament, şi nici măcar ca desfăşurare a spaţiului, ceea ce este necesar pentru o instanţă de judecată. Urmează ca într-o perioadă cât mai scurtă de timp, în momentul în care ni s-a confirmat încheierea contractului pentru realizarea proiectării şi execuţiei să desfăşurăm procedura, să căutăm spaţii, şi imediat după ce vom şti spaţiul îl vom face public pentru că e o informaţie de larg interes”, a afirmat judecătorul Florin Dima.

Alex TOTH

 

 

De asemenea, verificati

Tania Șchiopu, la cea mai bună prestaţie din sezon

Distribuie Tania Șchiopu, tânăra baschetbalistă de doar 16 ani, din cadrul CSM Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.