Home / Politic / Péter Ferenc: „UDMR susține protestele iniţiate de civili pentru Liceul Teologic Romano-Catolic”

Péter Ferenc: „UDMR susține protestele iniţiate de civili pentru Liceul Teologic Romano-Catolic”

Distribuie

Preşedintele UDMR Mureş, Péter Ferenc, a remis vineri, 10 martie, un comunicat de presă despre situaţia de la Liceul Teologic Romano-Catolic, document pe care îl redăm integral, în rândurile de mai jos.

„Atunci când ne confruntăm cu un atac clar asupra comunității noastre, așa cum este tot mai evident în cazul școlii catolice, trebuie să reacţionăm ca un singur om. Așa cum am susţinut demonstrația pentru liceul romano-catolic din luna octombrie, UDMR sprijină şi acum demersurile civililor, şi anume acțiunile de protest de săptămâna viitoare.

Aş dori să subliniez că situația de la Liceul Teologic Romano-Catolic nu este un subiect de interes politic, este o cauză comunitară, iar noi, politicienii, trebuie să lucrăm umăr la umăr cu cetățenii pentru a rezolva problema.

UDMR este partener în orice inițiativă, care ajută liceul catolic, părinții, profesorii și elevii acestei instituţii, dar  trebuie să fim vigilenți și să nu permitem ca acest subiect să fie folosit pentru a crea tensiuni etnice. Noi, locuitorii din judeţul Mureș şi din Tîrgu Mureş știm exact care pot fi consecinţele unor astfel de încercări, tensiunile etnice au întotdeauna un impact negativ asupra comunității. Aceste încercări sunt periculoase şi din alte motive, deoarece distrag atenția de la problema reală, împiedicând rezolvarea situaţiei.”


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.