Se caută voluntari care să contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor cu boli cronice Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 302 Vizualizări

Se caută voluntari care să contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor cu boli cronice

Taberele terapeutice Yuppi, care vor avea loc în iunie, iulie și august în Șăulia de Câmpie, din județul Mureș, recrutează voluntari care să contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor și adolescenților diagnosticați cu diabet, artrită juvenilă și boli oncologice. Voluntarii se pot înscrie până miercuri, 15 martie, la adresa de e-mail: camper@yuppicamp.ro.

Taberele gratuite Yuppi sunt organizate începând din anul 2011 și sunt adresate copiilor și adolescenților diagnosticați cu diabet, artrită juvenilă și boli oncologice. „Taberele Yuppi sunt gratuite și doresc să contribuie la creșterea calității vieții acestor copii și adolescenți, oferindu-le ceea ce se numește terapie prin experiență: copiii sunt implicați în activități precum echitație, cățărat, canotaj, tir cu arcul, muzică, dans, teatru, fotografie, activități care îi înveselesc, le oferă un plus de încredere în forțele proprii și îi ajută să își învingă temerile”, a transmis echipa Yuppi.

Patru categorii de tabere Yuppi
Și în acest an, Yuppi recrutează voluntari numiți pur și simplu amici, clasificați în trei categorii în funcție de rolul lor în tabără. Astfel, amicii-gazdă sunt alături de copii participanți ca însoțitori care îi motivează și îi încurajează mereu. Amicii de joacă organizează și coordonează activitățile din tabără (muzică, teatru, cățărat, echitație, tir cu arcul, canotaj, foto, lucru manual). Amicii medicali (medici, asistenți medicali, nutriționiști) au grijă de siguranța copiilor participanți pe toată durata taberei. Pe lângă amici, prin dieteticianul taberei se asigură mesele copiilor într-o formă echilibrată.
„Ne bucurăm să vă anunțăm că, din această vară, organizăm în premieră o nouă tabără. Tabăra Familiilor va avea loc la finalul lunii august și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 10 ani, cu boli oncologice, însoțiți de părinți, de frați și de surori. Scopul principal al taberelor noastre este ca recuperarea să se transforme în experiență. Am asistat la nenumărate minuni anul acesta. Mulțumim pentru sprijinul acordat, pentru munca depusă de voluntarii noștri sufletiști și bineînțeles pentru nenumăratele zâmbete și pentru dragostea primită din partea voastră, ce luminează asupra întregului parcurs al taberelor Yuppi. Așadar, în vara acestui an vor avea loc patru tabere Yuppi de terapie prin experiență care sunt adresate copiilor cu boli cronice: diabet, boli oncologice, artrită juvenilă. Înscrie-te într-una din taberele gratuite Yuppi și vei avea parte de experiențe vindecătoare prin activități precum cățărarea, echitația, canotajul sau tirul cu arcul”, a mai arătat echipa Yuppi.

Demonstrație de artă florală în scop caritabil
În luna februarie, depozitul de flori și accesorii florale Flower Shop Solutions a organizat, la Târgu-Mureș, o demonstrație de artă florală și un workshop cu tematica aranjamenete de primăvară, susținute de reputatul artist floral Tóth György din Ungaria. Suma obținută în urma demonstrației de artă florală a fost donată Asociației Yuppi pentru organizarea taberei pentru copiii cu boli cronice. Buchetele si aranjamentele florale au fost scoase la licitație, iar suma obținută, precum și taxele înscriere plătite de cei 40 de participanți, un total de 1.320 de lei, a ajuns la organizatorii taberelor. Din partea Yuppi, la eveniment a fost prezentă și le-a vorbit participanților dr. Laura Matei, medic coordonator.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE