Home / Business / Consolidarea cercetării, dezvoltării tehnologice şi a inovării prin POR 2017-2020 în Regiunea Centru

Consolidarea cercetării, dezvoltării tehnologice şi a inovării prin POR 2017-2020 în Regiunea Centru

Vineri, 10 martie 2017, s-au întâlnit la sediul ADR Centru din Alba Iulia, potențialii solicitanți de finanțare în cadrul Axei prioritare 1 a Programului Operațional Regional 204-2020 – pentru pregătirea de investiții în promovarea transferului tehnologic. Acest eveniment a avut loc în contextul lansării la nivelul Regiunii Centru, a apelului aferent scrisorilor de intenție pentru cei care intenționează să aplice pentru finanțare în cadrul Axei Prioritare 1, respectiv entitățile de inovare și transfer tehnologic și parcurile științifice și tehnologice.

Ca urmare a transmiterii de către AM POR a variantei finale a metodologiei pentru completarea scrisorilor de intenție din partea potențialilor beneficiari ai Axei Prioritare 1 „Promovarea transferului tehnologic” a Programului Operațional Regional 2014-2020, ADR Centru a lansat acest apel la nivel regional, în data de 02.03.2017. Pentru accesarea fondurilor nerambursabile disponibile la nivelul Regiunii Centru prin Axa 1 a POR 2014-2020, potențialii solicitanți sunt condiționați de depunerea scrisorii de intenție, transmisă înainte de depunerea unui proiect.

Circa 25 de persoane, reprezentanți ai parcurilor tehnologice și științifice, au participat azi la sesiunea de informare, în vederea primirii de informații și clarificări privind metodologia de completare a scrisorii, care poate fi transmisă până la data de 24 martie 2017, la adresa e-mail: office@adrcentru.ro/fax 0258-818613. Discuții asupra metodologiei pentru completarea scrisorilor de intenție, prezentarea analizei regionale privind oferta de cercetare, inovare și servicii de transfer tehnologic, prezentarea analizei nevoilor IMM-urilor privind serviciile de cercetare, inovare și transfer tehnologic, precum și clarificarea contextului, au fost abordate  pe parcursul seminarului.

Pentru investițiile de promovare a transferului tehnologic, Regiunea Centru beneficiază de o alocare financiară nerambursabilă în valoare de 28,54 milioane euro (FEDR + buget de stat). Din buget se finanțează crearea, modernizarea şi extinderea entităților de inovare şi transfer tehnologic, inclusiv dotarea cu echipamente a acestora (achiziţionarea de bunuri, servicii şi dotări independente în vederea creşterii capacităţii acesteia de a realiza servicii tehnologice specifice de calitate) și achiziționarea de servicii tehnologice specifice.

„Pentru cei interesați, pe pagina de internet www.regio-adrcentru.ro, în cadrul secțiunii POR 2014-2020/ Prezentare program/ Axa 1 Promovarea transferului tehnologic, sunt disponibile documente suport necesare în completarea scrisorilor de intenție. Dacă doriți să aflați ce priorități sunt deschise depunerii, ce finanțează și până când se pot depune cereri de finanțare, puteți consulta secțiunea Ghiduri deschide depunerii. Detalii privind situația proiectelor depuse pe POR 2014-2020 puteți obține accesând link-ul: http://regio-adrcentru.ro/situatia-proiectelor-depuse-2/.

Pentru mai multe informații, la sediul ADR Centru funcționează un birou unde solicitanții pot fi asistați în mod gratuit, în clarificarea unor aspecte legate de completarea şi pregătirea cererii de finanţare. Datele de contact ale Biroului sunt: telefon 0258-403.121, Alba Iulia, strada Decebal nr. 12, Alba Iulia, e-mail: inforegio@adrcentru.ro”, se arată într-un comunicat de presă remis de ADR Centru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

E.ON și Cramele Recaș încep construcția unei centrale fotovoltaice

Compania E.ON Energie România și Cramele Recaș, cel mai mare producător de vinuri din România …