Home / Invatamant / Colegiul Silvic Gurghiu, pregătiri pentru Campionatul Național de Competențe în Silvicultură

Colegiul Silvic Gurghiu, pregătiri pentru Campionatul Național de Competențe în Silvicultură

Distribuie

Echipajul Colegiului Silvic Gurghiu se pregătește intens în aceste zile pentru Campionatul Național de Competențe în Silvicultură care va avea loc în perioada 8-12 mai, la Colegiul Silvic ”Transilvania” din Năsăud, județul Bistrița.

Preselecţie strictă

5De pregătirea lotului se ocupă inginerul silvic Cristian Teofil Albu, cel care timp de șapte ani și-a pus amprenta asupra rezultatelor meritorii pe care elevii din Gurghiu le-au obținut la concursurile de profil. 3”În momentul de față definitivăm lotul pentru Concursul Național de Competențe în Silvicultură care în acest an va avea loc la Năsăud în perioada 8-12 mai. Vor participa șase licee cu profil silvic din țară, respectiv Câmpulung Moldovenesc, Brănești, Brașov, Timișoara, Gurghiu și Năsăud. Fiecare echipaj va avea în componență patru elevi și o rezervă la care se adaugă antrenorul. Suntem acum în faza de pregătire, de preselecție a echipajului cu care vom participa la concursul național. Am început cu 11 candidați, suntem la faza în care din cei 11 au mai rămas şapte, iar în cursul săptămânii viitoare vom mai elimina încă doi și vom rămâne cu lotul de patru plus o rezervă. În lotul lărgit există trei concurenți care au participat și anul trecut la faza națională de la Câmpulung Moldovenesc unde am obținut locul 1. Trei din componenții lotului au rămas în echipă, respectiv Grigore Adelin Man, George Cutean și Dali Botond. Unul dintre ei este în clasa XI-a, iar ceilalți doi din clasa a XII-a. Acest concurs național își are rădăcinile încă din anii 90, dar care a suferit câteva modificări pentru a se ralia la concursul european, iar în noua structură el se desfășoară din anul 2010. În ultimi ani Colegiul Silvic Gurghiu a obținut rezultate meritorii, cu clasări mereu pe primul loc, doar de două ori am ratat la diferență mică locul 1”, a declarat inginerul silvic Cristian Teofil Albu.

Grigore Adelin Man, liderul echipei

2Echipa care va câștiga faza națională va reprezenta România la Campionatul European de Competențe în Silvicultură care va avea loc în Elveția în perioada 25-29 mai. Colegiul Silvic Gurghiu speră la o nouă prezență europeană, dat fiind faptul că în lotul din acest an se regăsește elevul Grigore Adelin Man, locul I la proba de doborâre a arborelui la ediția de anul trecut găzduită de Austria. ”Anul trecut am obțiunut titlul de campion european în Austria la proba de doborâre. A fost un sentiment foarte special, să mă clasez în fața a peste 70 de concurenți, iar cu echipa să obțin locul 5. Am început în clasa a X-a, atunci m-am antrenat foarte bine, dar la ultima preselecție am ratat și am ajuns doar rezervă. Apoi, din clasa XI-a am participat din nou, atât la faza națională cât și la Campionatul European unde am obţinut locul 1 la proba de doborâre și locul 5 cu echipa. În momentul de față ne pregătim intens”, a precizat Grigore Adelin Man.

 

De asemenea, verificati

Găsește locul de muncă potrivit la Târgul de Cariere | Mureș! Peste 600 de joburi disponibile

Distribuie Târgul de Cariere, cea mai mare rețea de evenimente de recrutare și employer branding …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.