Despărțirea baschetbalistelor de suporteri, una dezamăgitoare Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 129 Vizualizări

Despărțirea baschetbalistelor de suporteri, una dezamăgitoare

În cea de-a IV-a etapă din turneul play-out al Ligii Naționale de Baschet Feminin, UPM BC Sirus Târgu-Mureș a cedat joi seara pe teren propriu cu scorul de 62-84 (18-27, 12-22, 19-22, 13-13) în fața formației Universitatea „Vasile Goldiș” ICIM Arad. A fost ultimul meci pe teren propriu în ediția de debut în elita baschetului feminin românesc a echipei mureșene. Pe lângă faptul că partida nu mai avea nicio miză pentru echipa mureșeană, jocul a lăsat de dorit. BC Sirius are asigurat locul 9 în clasamentul unei ediții în care nu retrogradează nimeni, deoarece două echipe s-au retras din campionat înainte ca acesta să înceapă. De cealaltă parte, echipa din Arad avea nevoie de o victorie pentru a-și păstra locul 7 la final, cel care evită întâlnirea cu lidera campionatului în prima fază eliminatorie din play-off. Mureșencele au ținut teoretic jocul echilibrat în marea majoritate a timpului, dar orice scădere a fost imediat taxată de echipa care a evoluat constant pe durata întregii partide. După ce tabela a arătat de mai multe ori rezultat de egalitate în primele minute, arădencele s-au distanțat mai întâi la 5 puncte, iar spre finalul primului sfert s-au desprins la 10. Un aspect important, gazdele au comis rapid greșelile personale care ofereau aruncări libere oaspetelor, capitol la care acestea nu au ratat în prima repriză mai nimic. Debutul sfertului secund a mărit imediat diferența la peste 10 puncte. Pe lângă inexactități în aruncările la coș, cu airball-uri repetate și ratări de sub panou, inclusiv aruncările de la semidistanță reușite erau diminuate cu câte un punct deoarece era călcat semicercul care delimitează reușitele de 3 puncte. Dealtfel, BC Sirius a reușit o „performanță” cu care nu se poate lăuda: un singur coș de 3 puncte din 19 aruncări! La pauza mare era 30-49 și apropape evident că mureșencele nu erau capabile să mai pună probleme.

Favorita s-a mulțumit că păstrarea distanței

La revenirea de la cabine, echipa din Arad s-a rezumat la păstrarea distanței față de o adversară la care mai multe jucătoare se aflau în pericol de a nu încheia jocul pe parchet. Mureșencele au comis 8 greșeli personale în primul act și au ajuns repede în penalizare în al doilea, în timp ce adversarele abia comiseseră doar 6 pe parcursul primei reprize. Diferența de pe tabelă s-a păstrat în permanență la peste 20 de puncte pe parcursul sfertlui trei, câștigat și acesta de către oaspete. La ultima pauză scorul era 49-71 și nu se putea pune problema învingătoarei. A rezultat un ultim sfert jucat la pas, cu puține reușite, singurul în care echipa din Arad nu a ieșit în avantaj.

Evoluția mureșencelor a fost mult prea des una demnă de un outsider, deși au fost momente în care au creat reale probleme mult mai titratelor adversare. Inconstanța datorată, „băncii scurte” a fost una dintre caracteristici. BC Sirius va susține ultimele două meciuri ale sezonului în deplasare, la Alexandria, a doua echipă din play-out care are asigurată participarea în „optimile” fazei eliminatorii și la ultima clasată, Politehnica Național Iași.

Marcatoarele echipei mureșene au fost: Robinson 21, Laudermill 16 (1×3), Mc Cune 13, Meszáros, Radu și Lovász câte 4.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE