Ziua Mondială a Apei sărbătorită de grădinițe Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1285 Vizualizări

Ziua Mondială a Apei sărbătorită de grădinițe

 

Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș, în colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Mureș, au marcat Ziua Mondială a Apei, în cadrul Programului de pedagogie muzeală „Muzeul – mai aproape de tine”.

Grija pentru calitatea apei

La eveniment au participat copii de la Grădinița cu Program Prelungit „Arlecchino” și Grădinița cu Program Prelungit „Paradisul copilăriei”, însoțiți de educatoarele Zenaida Mărginean și Lucia Pop, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 15 din, însoțiți de Diana Comșa, și de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 din Reghin, alături de Carolina Moldovan. Aceste grădinițe sunt incluse în Proiectul Educațional Județean ”Prietenul meu necuvântător” – ediția a IV-a, derulat în colaborare cu mai multe instituții, inclusiv Muzeul Județean Mureș. Călin Fokt, purtător de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Mureș, le-a explicat micilor participanți despre importanța apei și atenția ce trebuie să o acordăm pentru reducerea poluării, un aspect important, nu numai pentru conservarea rezervelor de apă potabilă, ci şi pentru protecţia animalelor care trăiesc în râuri, în lacuri şi în mări. A subliniat totodată, despre criza apei potabile ce poate deveni, în următoarele decenii, cea mai mare problemă cu care omenirea s-a confruntat vreodată, rezervele de apă dulce ale Pământului fiind insuficiente pentru a aproviziona toată populația Terrei, aceasta fiind o sumbră a proiecție în viitor, în anul 2025. La final, le-a dăruit copiilor câte o carte ”Peripețiile lui Ovi” și ”Ovi își face prieteni noi”, cărți educative pentru copii marca Administrația Bazinală de Apă Mureș, cu ilustrații realizate de Livia Coloji.

Fiind întrebați ce vor să se facă atunci când vor fi mari și dacă vor avea grijă de calitatea apei, răspunsurile copiilor au venit ”în valuri”.

robert mateiu

”Eu mă fac polițist și voi avea grijă de cei care aruncă mizerie în apă” ne spune Robert Mateiu.

tudor novac

”Eu mă fac pompier”, i se alătură foarte hotărât, Tudor Novac.

daris nyomati

” Și eu voi avea grijă de apă, ca să fie mereu curată” îngroașă rândul, Daris Nyomati.

antonia popsor

”Și eu vreau să mă fac polișistă, și voi avea grijă de apă, pentru peștișori și toate animăluțele care depind de ea” concluzionează Antonia Popșor.

Culcuș pentru bizom

Evenimentul dedicat Zilei Mondiale a Apei a fost desfășurat în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș, pe o perioadă de 4 ani, începând din anul 2015 și care își propune valorificarea patrimoniului muzeal în funcție de programa școlară, de nivelul de dezvoltare psihică și intelectuală a copiilor și elevilor, precum și în funcție de unele evenimente ecologice.
În acest context, participanții au avut posibilitatea de a cunoaște mai îndeaproape bizamul, un mamifer acvatic conservat în depozitele științifice ale Secției de Științele Naturii, cunoștințe îmbogățite de două videoproiecții, în care vor fi prezentate informații referitoare la evenimentul ecologic Ziua Mondială a Apei, respectiv informații referitoare la viața bizamului, o mini-dioramă în care a fost prezentat bizamul și un atelier de pedagogie muzeală, în cadrul căruia copiii au „construit” culcușul bizamului, în curtea muzeului.
Activitatea s-a desfășurat luni, 13 martie 2017, începând de la ora 10,00, la sediul Secției de Științele Naturii din Târgu-Mureș, de pe strada Horea nr. 24.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE