Home / Sanatate / Ce trebuie să știm despre anemiile și tulburările de hemostază la copii

Ce trebuie să știm despre anemiile și tulburările de hemostază la copii

Distribuie

Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer”, Colegiul Județean al Medicilor Mureș, Clinica Pediatrie I Hemato-Oncologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș și Asociația Medicilor de Familie Mureș organizează vineri, 24 martie, la ora 8.00, la Hotelul Privo, a treia ediție a conferinței medicale cu tema „Anemiile și tulburările de hemostază la copil”.

La eveniment vor participa medici pediatri, medici de familie, medici rezidenți și voluntarii Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer”.
În cadrul evenimentului, prof. univ. dr. Maria Despina Baghiu, medic primar pediatrie și hemato-oncologie, își va lansa cartea „Album”, ce prezintă experiența a 70 de ani de viață personală împletită cu evoluția carierei medicale. Oamenii care vor dori să achiziționeze cartea trebuie să știe că vor face și o faptă bună, deoarece un procent de 20% din prețul cărții va fi donat Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer” pentru proiectele și activitățile viitoare.

Prezentări de studii clinice
Potrivit programului conferinței, prof. univ. dr. Maria Despina Baghiu, va prezenta criteriile generale în stabilirea diagnosticului de anemie, inhibitorii în hemofilia A și B – prezentare de studii clinice, inhibitorii dezvoltați în tratamentul hemofiliei cu Kogenate – prezentare de caz. Șef de lucrări dr. Mihaela Chincesan, medic primar pediatrie și hemato-oncologie, va vorbi despre sindromul Evans, despre abordarea tratamentului trombozelor venoase la copil și despre trombocitoza postsplenectomie la copil – studiu pe zece ani.
În cadrul conferinței medicale, vor mai susține prezentări dr. Adriana Diaconu, de la Institutul Clinic Fundeni, dr. Horațiu Vultur, de la Institutul Clinic Fundeni, conf. dr. Gheorghe Popa, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, dr. Cristina Blag, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Minodora Dobreanu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, dr. Eniko Molnar, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, dr. Andreea Durlan, dr. Ioana Curticăpean, dr. Andreea Datcu, dr. Ioana Răduț și dr. Liana Lupșa, de la Clinica Pediatrie 1 din Târgu-Mureș.

 

De asemenea, verificati

Tania Șchiopu, la cea mai bună prestaţie din sezon

Distribuie Tania Șchiopu, tânăra baschetbalistă de doar 16 ani, din cadrul CSM Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.