Home / Administratie / Două proiecte judeţene, aproape de finanţare

Două proiecte judeţene, aproape de finanţare

Distribuie

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş a anunţat luni, 13 martie, că Agenţia de Dezvoltare Regională Centru a finalizat etapa de verificare tehnică şi financiară pentru proiectele „Reabilitarea Palatului Culturii” şi „Reabilitarea Muzeului de Ştiinţele Naturii Târgu-Mureş”, depuse în 25 noiembrie 2016 spre finanţare în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiţii 5.1.

Punctaj promiţător

Astfel, în urma parcurgerii acestei etape proiectul „Reabilitarea Palatului Culturii” a obţinut 82 de puncte, iar proiectul „Reabilitarea Muzeului de Ştiinţele Naturii Târgu-Mureş” 81 de puncte. „Cele două proiecte ar fi putut obţine maxim 86 de puncte din 100 posibile, deoarece clădirile nu fac parte din patrimoniul UNESCO, iar cele două proiecte sunt cuprinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Târgu-Mureş, însă la data evaluării proiectului aceasta nu a fost aprobată de către Consiliul Local”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Mureş, în conformitate cu prevederile din ghidul general al programului, urmează a fi direct contractate proiectele care au obţinut cel puţin 70 de puncte şi care se încadrează în alocarea financiară disponibilă pentru acest apel. „Deocamdată, autoritatea de management nu a comunicat lista proiectelor care vor intra în etapa de contractare pentru această axă de investiții”, se menţionează în comunicat.

Proiecte ambiţioase

Proiectul de reabilitare a Palatului Culturii are o valoare de aproximativ 6,5 milioane lei, din care aproximativ 6 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă. Durata de implementare a proiectului este de 67 de luni. Proiectul de reabilitare cuprinde reparaţii exterioare ale clădirii şi câteva reparaţii interioare, printre care reparaţii la casa scării de la Biblioteca Judeţeană şi reparaţii la Sala oglinzilor şi la orga din Sala de concerte.

Proiectul de reabilitare a Muzeului de Ştiinţele Naturii Târgu-Mureş are o valoare de aproximativ 11,3 milioane lei, din care aproximativ 9,2 milioane lei finanțare nerambursabilă. Durata de implementare a proiectului este de 64 de luni. Principalele lucrări care se vor realiza sunt: reabilitarea clădirii muzeului, realizarea unei alei senzoriale şi a unei grădini terapeutice cu plante aromatice şi reamenajarea încăperilor pentru expunere. Proiectul include şi achiziţionarea unor exponate noi, şi dotarea muzeului cu 12 infotouch-uri.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.