Peste 130 de controale ITM, în luna februarie Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 249 Vizualizări

Peste 130 de controale ITM, în luna februarie

 

137 acțiuni de control, din care  79 acțiuni în domeniul relațiilor de muncă și 58 acțiuni în domeniul securității și sănătății în muncă, s-au efectuat la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii februarie.

Obiectivul principal al acțiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă l-a reprezentat identificarea muncii nedeclarate. În acest au fost identificate 14 de persoane care prestau activitate fără forme legale și 28 de persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 47 agenți economici. În urma verificărilor, inspectorii de muncă au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale, din care 35 de avertismente şi 25 de amenzi în cuantum de  176.500 lei și s-au dispus 297 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.

Domeniile de activitate ale angajatorilor  în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt comerț, întreținere auto, creștere bovine, agent de ocupare a forței de muncă, restaurant, coafura.

Neconformităţi în domeniul SSM

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă ( SSM) au efectuat 58 controale. Au aplicat sancţiuni pentru 25 angajatori, constatându-se 29 neconformităţi în domeniul SSM, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, 24 avertismente şi 5 amenzi,  în cuantum de 41.000 lei.

Totodată au fost analizate şi avizate 7 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de către angajatori, iar 5 dosare au fost analizate şi retrimise angajatorilor pentru completări şi modificări.

Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancţionaţi sunt: exploatare forestieră, fabricarea mobilei, fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, comerţ cu amănuntul în magazine specializate, comerţ cu ridicata al produselor cosmetice şi de parfumerie.

Un număr de 3 dosare de cercetare a evenimentelor mortale sau colective, întocmite de ITM Mureş şi avizate de Inspecţia Muncii, au fost înaintate către organele de urmărire penală, potrivit informațiilor furnizate de inspector șef., Jrs.Andrei Mureșan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE