Protest al Grupului Civic pentru Liceul Teologic Romano-Catolic Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 342 Vizualizări

Protest al Grupului Civic pentru Liceul Teologic Romano-Catolic

Membrii Grupului Civic pentru Liceul Teologic Romano-Catolic, părinţi ai elevilor care studiează la această şcoală, protestează în fața Prefecturii Județului Mureș, în perioada 13-17 martie, între orele 10.00-11.00. Szathmáry Zsolt, purtătorul de cuvânt al Grupului Civic, mi-a spus că în zilele următoare vor depune o petiție la Primăria Municipiului Târgu Mureș. Părinții elevilor de la Liceul Teologic Romano-Catolic sunt îngrijorați de situația în care se află școala și cer Consiliului Local și executivului Primăriei municipiului Târgu Mureș luarea măsurilor necesare pentru clarificarea statutului liceului. Aceștia se tem de posibilitatea ca elevii să nu ajungă în situația de a avea probleme în a le fi recunoscute studiile efectuate în cadrul Liceului Romano-Catolic.

„Nu vă jucați cu soarta copiilor noștri”

„Notele Ministerului Educaţiei Naţionale adresate Primarului Tîrgu Mureş în data de 2 februarie 2017 şi 3 martie 2017 stipulează foarte clar paşii metodologici de urmat prin care şcoala noastră poate funcţiona din nou în condiţii normale. Aceşti paşi nu au fost făcuţi nici până în data de azi, existând un refuz din partea Primăriei în a respecta notele ministeriale. Soluţionarea este amânată în mod continu fabricându-se fel şi fel de motive. Toate astea au loc, ştiind că respectarea unor termene limită este crucială, inclusiv în învăţământ.

Avem convingerea că inactivitatea din prezent este un alt instrument al tragerii de timp!

Pe această cale facem apel către Consiliul Local al municipiului Tîrgu Mureş, către Primarul municipiului Tîrgu Mureş, către Direcţia Şcoli din cadrul Primăriei să respecte legea! În conformitate cu notele ministeriale, să realizeze reţeaua şcolară a municipiului nostru, care să ajungă la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru avizare. Ca urmare a poziţiei extrem de flexibile şi abordării pozitive din partea Ministerului Educaţiei Naţionale şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean, prin hotărâri rapide este posibilă modificarea reţelei şcolare care să conţină Liceul Teologic Romano-Catolic ca unitate de sine stătătoare, cu personalitate juridică.

Considerăm de neconceput că aceste instituţii să fie incapabile să pună la punct un set de documente conform normelor metodologice clare al Ministerului (OMEN 5777/2016, art. 22, pct. a.) şi să le predea în termen!

Toate acestea, în condiţiile în care suntem singurul oraş din România al cărei Primărie nu a depus încă aceste documente. Mai mult, în spiritul transparenţei, alte primării din ţară au şi publicat pe paginile lor web reţelele şcolare, acestea fiind accesibile publicului larg.

Noi, contribuabilii, cetăţeni ai acestui oraş, cerem impetuos ca într-un termen foarte scurt să îşi asume responsabilităţile ce le revin şi să respecte Legea! Cerem impetuos şi Consiliului Local ca să îşi facă treaba şi să repună Liceul pe făgaşul lui normal!
Nu vă jucaţi cu soarta copiilor noştri!”, se arată în comunicatul transmis presei de Grupul Civic pentru Liceul Teologic Romano-Catolic.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE