Home / FC Municipal / ASA Târgu-Mureș a pornit cu stângul și în play-off

ASA Târgu-Mureș a pornit cu stângul și în play-off

Distribuie

Ultima clasată în Liga I de fotbal, formația ASA Târgu-Mureș a pierdut partida din prima etapă a din turneul play-out cu scorul de 0-2 (0-0), la Mediaș, în fața echipei locale Gaz Metan. Ambele goluri ale medieșenilor au fost înscrise în repriza secundă, în urma unor mari greșeli ale defensivei, de Alex Muntean, în minutul 63 și Sikorski, în primul minut al prelungirilor. Jocul a fost unul de luptă, desfășurat mai mult între cele două careuri, cu o primă repriză în care fazele de poartă au fost foarte rare. Portarul Pap a avut mari emoții la o fază în care grecul Rougkalas a greșit de două ori, dar a ieșit bine și i-a închis unghiul lui Sikorski, austriacul șutând de puțin lângă. De cealaltă parte, și Grab a fost la un pas de a scăpa în poartă mingea șutată din afara careului de Balgiu. Medieșenii au mai trimis câteva mingi spre poarta lui Pap, unele prea slabe, altele în afara cadrului porții. ASA a avut perioade când a avut mai mult inițiativa, dar fără să reușească să-și creeze ocazii clare. După o primă repriză în care au ieșit în evidență inexactitățile și numeroasele întreruperi datorate intervențiilor neregulamentare, cele două formații au intrat la vestiare cu puține realizări și fără gol.

Neatențiile defensivei la fazele fixe, punctul sensibil

Obișnuit ca echipa sa să puncteze în special în repriza secundă, în care au înscris 15 din cele 20 de goluri în partidele disputate pe teren propriu după pauză, antrenorul Cristian Pustai a făcut din primul minut prima modificare. Ilie Stan a făcut același lucru, introducându-l în locul francezului Andre pe Gorobsov, abia revenit la ASA. Jocul a avut o desfășurare asemănătoare și în repriza secundă, cu două echipe care se aglomerau în zona centrală, reușind cu greu să lege câteva pase fără să intervină un adversar. În minutul 63, o neatenție a zidului a dat un alt curs jocului. La o lovitură liberă executată de același Sikorski, mingea a fost deviată de Mureșan, aflat în zidul care s-a destrămat în momentul șutului, aceasta a ajuns la Munteanu, iar atacantul gazdelor, nemarcat, a șutat pe sub Pap. Mureșenii s-au aruncat în atac, încercând să obțină cel puțin un punct. Antrenorul Ilie Stan a făcut alte două schimbări ofensive. Cu Ciolacu și Cirpian Rus în teren, jocul mureșenilor a căpătat mai multă claritate, dar numeroasele pase greșite au împiedicat construcția, lipsa omogenității lotului care a suferit numeroase modificări fiind evidentă. A fost păstrat până la final și Bâtfoi, dar din păcate acesta s-a remarcat mai mult prin greșeli pe durata întregii partide. O fază importantă s-a petrecut în minutul 83, la un corner executat de ASA de pe stânga, la care mingea l-a lovit în mână pe un fundaș al gazdelor, dar nu s-a dictat penalty. În plin asediu al ASA, cu Pap aproape de centrul terenului, în primul minut al prelungirilor medieșenii au închis tabela. Portarul mureșenilor a alunecat în momentul pasei și mingea a ajuns la autorul primului gol. Acesta l-a lansat pe Sikorski, care a scăpat singur și nu a mai greșit ținta.

ASA rămâne pe ultimul loc al play-out-ului, cu 6 puncte, și îi rămâne doar varianta victoriei în jocul din etapa viitoare, sâmbătă, 18 martie, ora 18.00, când va întâlni pe teren propriu Concordia Chiajna, echipa fostului antrenor al mureșenilor, Dan Alexa.

Au evoluat formațiile:

Gaz Metan: Greab- Crețu, Trtovac, R. Zaharia, Rugasevici, Tahar, Bic, Petre (’46 Lupu, ’77 Buzean), Munteanu, Buziuc (’59 Danci), Sikorski

ASA: Pap- Velayos, Rougkalas, M. Constantin, Mendy, Balgiu (’66 Ciolacu), G. Mureșan, Fl. Andre (’46 Gorobsov), Nicoliță, Bâtfoi, Sin (’80 C. Rus)

Sursa foto: GSP


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.