”Chitara și maeștrii ei”, lecția muzicală a Filarmonicii Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 215 Vizualizări

”Chitara și maeștrii ei”, lecția muzicală a Filarmonicii

Luna martie aduce celor mai tineri melomani patru concerte lecție și educative, tema aleasă pentru concertele de vineri, 17 martie, fiind „Chitara și maeștrii ei”. Protagoniștii concertelor educative sunt profesorul Andrei Turcu alături de trei tineri discipoli dornici de afirmare: Dragoș Colceriu, Daniel Botnarenco și Andrei Moldovan. „Chitara și maeștrii ei”, un titlu generos care ne va purta prin lumea timbrală a acestui instrument atât de răspândit pe toate meridianele, dar și un instrument căruia foarte mulți compozitori i-au dedicat pagini superbe. Ne bucurăm să avem printre noi artiști valoroși dar care sunt în același timp și pedagogi de excepție ce mențin interesul tinerei generații Tîrgumureșene pentru mânuirea acestui instrument cu o istorie multiseculară. Andrei Turcu, chitaristul pe care îl cunoașteți foarte bine vine în scenă cu trei tineri discipoli dornici de afirmare: Dragoș Colceriu, Daniel Botnarenco și Andrei Moldovan. Tematica acestei bogate „lecții de muzică” va fi prezentată de profesoarele Carla Gliga și Fülöp Klára”, a precizat Vasile Cazan, directorul Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș.

Terapie sufletească prin muzică

646x404Și de această dată directorul Filarmonicii Vasile Cazan face un apel de implicare a factorilor care pot influența educația muzicală a tinerei generații. ”Dragi tîrgumureșeni, fac din nou un apel de suflet să acordăm împreună mai mare atenție educării prin muzică și pentru muzică a tinerei generații și aici mă adresez în primul rând profesorilor de muzică, dar deopotrivă și părinților, bunicilor precum și tuturor diriginților și directorilor de școli. Aduceți copiii la concerte și nu veți regreta niciodată că ați investit în educarea lor pentru artă, pentru lărgirea orizontului lor cultural. Muzica este și rămâne un liant între toți oamenii planetei,dar reprezintă în același timp și un dialog reușit garantat între generații. Tocmai pentru a ne convinge de această realitate vă invit pe toți mureșenii indiferent de vârstă, să veniți la aceste momente speciale de lărgire a orizontului culturii noastre generale dar și de terapie sufletească de care este capabilă MUZICA. Prețul biletului de intrare la aceste concerte pe care le dedicăm în ultima vreme nu doar copiilor ci și adulților de toate vârstele este unul infim: 5 lei! Profitați de această oportunitate pe care o avem în orașul nostru și vă veți convinge de demersul nostru”, a subliniat Vasile Cazan.

Concertele pentru secția română sunt programate la orele 12:00 și 17:00, respectiv 13:00 și 18:00 pentru secția maghiară găzduite de Sala Mare a Palatului Culturii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE