Home / Slider / Paul Moldovan-Cristina Tătar, locul 2 la Masters, salt în topul mondial

Paul Moldovan-Cristina Tătar, locul 2 la Masters, salt în topul mondial

Distribuie

Perechea de dansatori sportivi dublu legitimați, la Dance Art-CSȘ Târgu-Mureș alcătuită din Paul Moldovan și Cristina Tătar, a urcat pe treapta a doua a podiumului în cadrul puternicei competiții internaționale WDSF Dance Masters desfășurate la sfârșitul săptămânii la București.

După titlul național, al 14-lea din carieră, reușit în urmă cu o săptămână în cadrul Campionatului Național pe Secțiuni „Carpathian”, care s-a disputat în Sala Polivalentă din Iași, tinerii dansatori sportivi târgumureșeni au obținut un nou rezultat de excepție, în urma căruia și-au luat o revanșă pentru ediția trecută, când s-au oprit în semifinale. În întrecerea de la București, elevii antrenorilor Somodi Márton și Katalin (în foto 2, alături de Paul și Cristina) au reușit calificarea în finala secțiunii Adulți Latino, alături de două perechei din Rusia, câte una din Germania, Estonia și Canada. Evoluția târgumureșenilor a fost apreciată de exigentul juriu alcătuit din arbitri internaționali, încheind competiția pe locul secund, încadrați de perechile ruse Armen Tsaturyan-Svetlana Gudyno și Anton Aldaev-Natalia Polukhina, clasate pe locurile 1 și 3. Dealtfel, între cei 12 finaliști, 9 au fost ruși și 2 români, cei doi sportivi de la Dance Art și un canadian. Locul 4 a fost ocupat tot de o pereche de ruși, Maxim Stepanov-Ksenia Rybina, care însă au reprezentat Germania. Clasamentul finaliștilor a fost încheiat de perechile Estoniei, tot reprezentată de doi ruși (Konstantin Gorodilov-Dominika Bergmanova) și Canadei, unde s-a aflat singurul „autothton”, Winson Tam, care a făcut pereche cu Anastasia Novikova.

dans 2

Un nou pas „istoric” pentru mureșeni

 

Acest rezultat de excepție a adus o nouă premieră dansului sportiv românesc: datorită punctajului foarte bun obținut, Paul și Cristina urcă pe lcul 12 în clasamentul mondial al categoriei Latino Adulți, cel mai bun loc ocupat vreodată de o pereche din România. Precedentele premiere ale celor doi sportivi care abia au trecut la Adulți au fost: primul titlu de campioni mondiali pentru România, la Tineret, obținut în anul 2012, în China, prima pereche cu 3 titluri mondiale, prima pereche semifinalistă la Campionatul Mondial la Adulți Latino din istoria dansului sportiv românesc, precum și semifinalistă la Grand Slam-uri.

Pentru Paul și Cristina pentru relaxare nu este timp. La sfârșitul acestei săptămâni urmează primul concurs de Grand Slam din cele 6 ale anului, la Helsinki, capitala Finlandei.

 

Colegii lor au fost și ei la înălțime

 

Remarcabilul rezultat obținut de cei doi a fost completat de colegii de club de la Dance Art cu alte prezențe în finale sau seminfinale. La Open Tineret, perechea Tudor Mureșan-Ada Precup a ocupat locul V în finală, atât la secțiunea Latino, cât și la Standard. Tot în finală au ajuns și Denis Dobranis și Iris Vacar, la standard 12-13 ani, unde au încheiat tot pe locul V, iar la Latino s-au clasat pe locul X în semifinală. O altă pereche ajunsă în semifinala Open Latino Standard a fost Darius Dobranis-Dennis Hrițcu, clasați pe locul XI.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Insectă gigantică misterioasă, prezentată la Muzeul Județean Mureș

Distribuie Vizitatorii Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș au fost invitați de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.