Home / Cultură / Premiul Kemény-Bioeel, atribuit actriţei Erzsébet B. Fülöp

Premiul Kemény-Bioeel, atribuit actriţei Erzsébet B. Fülöp

Erzsébet B. Fülöp, cunoscuta actriță a Companiei „Tompa Miklós” a Teatrului Național din Târgu Mureș, a primit premiul Kemény-Bioeel – 2017. Premiul este oferit în amintirea unuia dintre fondatorii teatrului târgumureşean: baronul Kemény János, şi este finanţat de firma de produse farmaceutice şi cosmetice Bioeel. Premiul, alături de o sumă considerabilă, constă dintr-o statuetă creată de sculptorul târgumureşean Gyarmathy János.

„Înmânarea premiului a avut loc în data de 10 martie 2017, cu ocazia „zilei de naștere a teatrului”, deoarece la 10 martie 1946 s-a ridicat pentru prima dată cortina pe scena Palatului Culturii cu ocazia premierei de inaugurare a Teatrului Secuiesc cu opereta „Țara Surâsului” de Ferenc Lehár. Premiul Kemény-Bioeel – 2017 a fost înmânat de reprezentanta firmei Bioeel: Albert Mária, după spectacolul „Tartuffe” de Molière, în prezența directorului artistic al companiei, Attila Keresztes”, se precizează într-un comunicat de presă al Companiei „Tompa Miklós”.

 

Erzsébet B. Fülöp este una dintre actriţele cele mai aplaudate în ultimii ani, reputaţia ei artistică este recunoscută şi prin importante premii profesionale:
– 2000 – Premiul Lili Poor – Asociația Culturală Maghiară din Transilvania (EMKE)
– 2002 – Cea mai buna actriță – Festivalul de Teatru din Ungaria, Kisvárda (Defoe: O poveste exemplară, regia Olga Barabás)
– 2002 – Premiul cea mai bună actriță, Festivalul de Teatru Studio, Budapesta (Defoe: O poveste exemplară, regia Olga Barabás)
– 2004 – Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, Festivalul Thalia Open Târgu Mureș (Milán Füst: Nefericiții, în regia lui Viktor Bodó)
– 2004 – Premiul cea mai bună actriță, Festivalul Național de Teatru Topfest, Târgu Mureș (Milán Füst: Nefericiții, în regia lui Viktor Bodó)
– 2004 – Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, Festivalul de Teatru Studio, Budapesta (Milán Füst: Nefericiții, în regia lui Viktor Bodó)
– 2004 nominalizare UNITER pentru cea mai bună actriță în rol secundar (Milán Füst: Nefericiții, în regia lui Viktor Bodó)
– 2006 – Premiul de performanță actoricească, Festivalul de Teatru al Minorităților Maghiare în Străinătate, Kisvárda (SEN-TE / TA-SUI – Bertolt Brecht: Undeva în Sichuan, regia Olga Barabás)
– 2007 – Premiul Jászai Mari
– 2009 – Premiul publicului și Premiul primarului Dr. Albert A. Oláh, Kisvárda Primar, Festivalul de Teatru din Ungaria, Kisvárda
– 2015 – invitată la programul 10 pentru film – organizat de TIFF
– 2016 – nominalizare Uniter pentru Cea mai buna actriță în rol principal în piesa Tihna de Bartis Attila -regia: Radu Afrim.

B.Fülöp Erzsébetet recent laureată cu PREMIUL BIOEEL-KEMÉNY poate fi văzută cel mai curând pe scena Teatrului Național Târgu-Mureș în spectacolul Sirály/Pescărușul de Cehov (regia: Attila Keresztes) sâmbătă, 18 martie ora 20.00 pe scena Sălii Mari, apoi duminică 19 martie, ora 20.00 în Sala Mică în piesa Nyugalom/Tihna de Bartis Attila (regia: Radu Afrim). Spectacolele se pot viziona cu supratitrare în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dora Optics, tratamente și soluții de top în domeniul oftalmologic

Dora Optics este o companie de servicii integrate de optică și oftalmologie. Înființată în anul …