Specialiștii britanici, audit la ISU Horea Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 309 Vizualizări

Specialiștii britanici, audit la ISU Horea

 

În perioada 13-16 martie, o delegație din Marea Britanie din cadrul O.N.G ,,Operation Sabre” a desfășurat un audit intern la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Horea. ,,Operation Sabre,, a adus peste 20 de autospeciale de pompieri şi echipamente de protecţie pentru dotarea serviciilor profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţ. Tot aceștia, în luna mai  se vor întoarce cu alte două autospeciale, care vor fi redirecționate serviciilor voluntare din cadrul primăriilor din Mureș.

Sediul ISU Horea a găzduit, în ziua de 16 martie, o primire fastuoasă a specialiștilor britanici. Scopul acestui audit a fost evaluarea activităților desfășurate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență,,Horea”al județului Mureș comparativ cu sistemul de management al situaților de urgență britanic. Potrivit colonelului Ioan Dorin Oltean, inspectorul şef ISU Horea Mureș, activitatea este de bun augur din prisma schimbului de experiență dintre cele două instituții și țări. Ca o primă concluzie, organizarea sistemului de urgență din România este unul care permite mobilitatea forțelor și mijloacelor de a se deplasa acolo unde se întâmplă un dezastru, lucru care la ei nu se întâmplă, managementul este unul eficient. Dotările lasă de dorit, unele autospeciale sunt mai vechi de 30 de ani, iar echipamentul mai trebuie îmbunătățit.

Ceremonia de primire a membrilor britanici a fost onorată de prezența Secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, invitaţii fiind salutaţi de conf. dr. Mircea Suciu, preşedintele Rotary Club Târgu-Mureş.

”Un raport detaliat va veni în două săptămâni, și nu doar colegii de la ISU se vor uita la el, rezultatele vor ajunge și la nivelul departamentului și inspectoratului general, orice evaluare care ne vine de la profesioniști dinafara sistemului, profesioniști care vin și se uită și găsesc aspecte care mai trebuie îmbunătățite sunt binevenite. De multe ori când lucrezi în sistem, nu mai sesizezi unele lucruri, care sunt văzute mai bine dinafară. Mă bucur că s-a făcut această evaluare, sunt convins că va avea un impact pozitiv, nu numai în județul Mureș, ci și în țară” a precizat Raed Arafat.

Relația membrilor britanici cu ISU Horea este o tradiție deja, care are continuitate și-o proiecție strălucită în viitor.

”Am găsit mai mult aspecte pozitive decât aspecte negative. Evaluarea a vizat mai multe puncte. Puterea județului Mureș și a României vine din tradiție și din felxibilitae, din flexibilitatea de a gestiona cutremurele și catastrofele majore, ceea ce este lăudabil, dar, câteodată, această putere poate deveni o slăbiciune, iar observațiile noastre le-am înaintat inspectorului general” a declarat Steve Worrall, preşedintele Operaţiunii Sabre din Marea Britanie.

Un audit urmează să se facă și la nivelul Comisiei Europene, în cursul acestui an sau în cursul anului viitor, care va fi făcut pe tot mecanismul, pe sistemul de protecţie civilă din România, pe conceptul de protecţie civilă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE