Home / Social / Campanie de ecologizare a municipiului Târgu-Mureş

Campanie de ecologizare a municipiului Târgu-Mureş

Distribuie

Voluntarii Organizației JCI Târgu-Mureș derulează, în perioada 18 – 31 martie, o serie de activități, cu scopul de a curăța și înfrumuseța municipiul Târgu-Mureș, odată cu sosirea primăverii. Târgumureșenii trebuie să știe că pot participa, în calitate de voluntari, la aceste activități.

„Odată cu venirea primăverii, au ieșit la iveală ghioceii și gunoaiele aruncate iresponsabil în timpul iernii, care strică priveliștea din vecinătatea locuințelor noastre. Vrei să deschizi fereastra și să vezi culorile primăverii fără gunoaie? Vrei să mergi spre școală sau serviciu fără să te împiedici de gunoaie? Vrei să faci o plimbare prin parc și să nu mai fii agresat vizual de fel de fel de lucruri aruncate în spațiul verde?
Ne propunem ca pe perioada a trei săptămâni să contribuim la înfrumusețarea orașului nostru prin organizarea și coordonarea unei echipe de voluntari și să curățăm Platoul Cornești și zona de alergat din pădure, parcul Eroilor și zona căminelor studențești, o zonă cu piață sau parcul de la Furnica”, au precizat reprezentanții Organizației JCI Târgu-Mureș.

Promovarea organizației în rândul tinerilor
Pe lângă faptul că voluntarii JCI Târgu-Mureș vor contribui la înfrumusețarea mediului înconjurător, aceștia vor avea posibilitatea să facă cunoscută organizația și activitățile acesteia. De asemenea, este un bun prilej ca tinerii din Târgu-Mureș să devină voluntari ai organizației.
„Oportunități pt JCI: promovarea organizației în rândul tinerilor ce vor participa la eveniment și recrutarea de noi membri, întărirea imaginii JCI ca ONG cu contribuție în oraș, prin curățenia în jurul unei piețe dorim să ne facem cunoscuți ca organizație serioasă și activă în rândul piețarilor și să încercăm un prim contact cu ei pentru a le face cunoscut conceptul de „Food Waste Combat” de diminuare a risipei alimentare și să vedem dacă sunt disponibili să doneze alimentele aflate pe punctul de a expira. Dorim, de asemenea, promovarea în rândul comunității a viitorului proiect de ecologizare și colectare selectivă a deșeurilor. Aceasta ar putea fi prima lecție din proiect. Vom prezenta importanța reciclării corecte și de ce nu este bine să aruncăm deșeurile pe unde apucăm”, au menționat voluntarii JCI Târgu-Mureş.

Recrutarea de noi membri
JCI Târgu-Mureş recrutează voluntari dornici să producă schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc și își desfășoară activitatea. Doritorii sunt invitați miercuri, 29 martie, la ora 18.30, la Restaurantul L’Esquina, la evenimentul „Meet JCI”. În cadrul evenimentului, participanții vor avea ocazia să cunoască echipa Târgu-Mureş, precum și planurile organizației în anuș 2017.
„Dacă vrei să faci mai mult pentru comunitatea ta și vrei să dăruieşti efort şi timp pentru o cauză în care crezi, înseamnă că avem aceleaşi obiective. (…) Ceea ce ne dorim este să devenim mai buni în domeniul nostru şi în leadership, să ne implicăm în comunitate şi să producem schimbări pozitive. Aşadar, nu mai sta pe gânduri şi hai să ne dezvoltăm împreună comunitatea”, au transmis reprezentanții organizației.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.