Home / Sanatate / Conferință despre importanța comunicării dintre medic și pacient

Conferință despre importanța comunicării dintre medic și pacient

Distribuie

Departamentul de Consiliere, Orientare Vocaţională şi Informare Studenţi, în colaborare cu Disciplina Psihiatrie şi Disciplina Etică şi Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureş, organizează vineri, 31 martie, în intervalul orar 16.00 -18.00, în Amfiteatrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureş, conferința intitulată „Empatie și inteligență emoțională în relația medic-pacient”, pe care o va susține prof. dr. Dragoş Iliescu, profesor de psihologie organizaţională la Facultatea de Psihologie și Ştiințele Educației din cadrul Universităţii București.

Potrivit organizatorilor evenimentului, conferința are loc în cadrul Congresului International pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti „Marisiensis”, organizat de Liga Studenților din Târgu-Mureș, în parteneriat cu UMF Târgu-Mureş. O bună comunicare între medic și pacient duce la obținerea unor rezultate terapeutice mai bune, susțin organizatorii. Coordonatorii evenimentului sunt: șef de lucrări dr. Cosmin Popa, șef de lucrări dr. Gabriela Buic și studenții Iuliu Cocuz și Mihai Emmanuel Becica.
„Îl vom avea de asemenea invitat pe prof. dr. Dragoş Iliescu, profesor de psihologie organizaţională la Facultatea de Psihologie și Ştiințele Educației din cadrul Universităţii București, preşedinte al ITC (International Test Commission), un reputat specialist în resurse umane și măsurare psihologică, cu o solidă activitate academică și experiență practică, recunoscută de către comunitatea internațională de specialitate. Autor și co-autor a peste 80 de lucrări publicate în jurnale și cărți de specialitate și de asemenea, autor și co-autor a peste 70 de lucrări prezentate la conferințe științifice internaționale. Comunicarea medic-pacient este o nouă disciplină inserată în formarea medicilor din Europa şi Statele Unite. Drept urmare, cunoaşterea unor tehnici şi metode de comunicare de către medici, în care să fie implementate elemente specifice inteligenţei emoţionale şi a empatiei, contribuie la o mai bună relaţionare cu pacientul, şi în definitiv la obţinerea unor rezultate terapeutice bune”, au precizat organizatorii conferinței.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Candidaturi-bombă” anunțate de AUR la Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

Distribuie Evenimentul de lansare a candidaților AUR la alegerile locale din județul Mureș va avea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.