Share

Home / Sanatate / Efectele consumului de cafea asupra ficatului

Efectele consumului de cafea asupra ficatului

Revista CSID scrie că potrivit unor studii recente, bolile ficatului pot fi prevenite şi printr-un consum regulat de cafea. Potrivit unui raport al Institutului American pentru Cercetarea Cancerului, consumul a 3-4 ceşti de cafea în fiecare zi ar putea reduce semnificativ riscul de cancer la ficat.
În raportul Dietă, nutriţie, activitate fizică şi cancer la ficat se constată că un consum de cafea moderat poate reduce riscul de cancer la ficat, o boală care este a doua cauză a deceselor provocate de cancer la nivel mondial, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
În Europa, sunt diagnosticate anual aproximativ 63.500 de cazuri noi de cancer hepatic, se arată într-un studiu publicat în 2012 în revista ştiinţifică European Journal of Cancer. Cafeaua conţine o varietate de compuşi naturali care sunt în prezent studiaţi pentru potenţialul lor anticancerigen.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Ascotid Trail Race, alergare pentru sănătate

Platoul Cornești din Târgu-Mureș a găzduit, în urmă cu câteva zile, ediția cu nr. 5 …

Share
Share