Home / Slider / Peste 1.300 de candidați, la Târgul de Cariere. Ce spun angajatorii despre candidații intervievați

Peste 1.300 de candidați, la Târgul de Cariere. Ce spun angajatorii despre candidații intervievați

Distribuie

Târgul de Cariere Mureș a reunit joi, 16 martie, 30 de companii și peste 1.300 de candidați aflați în căutare de noi oportunități profesionale. Companiile participante spun că au întâlnit persoane motivate, bine pregătite și dornice să facă următorul pas în carieră. În perioada următoare specialiștii în resurse umane se vor întâlni cu cei mai buni candidați, asta după ce la târg au avut loc mini-interviuri și competiții contracronometru de testare cu ei.

Recrutorii au apreciat deschiderea, interesul și studiile participanților, dar și faptul că mulți dintre candidați știau exact ce își doresc din punct de vedere profesional.

„Observăm de la an la an că sunt tot mai mulți candidați interesați de carieră, și nu doar de găsirea unui loc de muncă. Din discuțiile cu ei ne dăm seama că îi preocupă viața profesională, creșterea lor și caută în permanență noi oportunități care să-i ducă la nivelul următor”, spune Corina Brândușan, PR Managerul Târgului de Cariere.

Competiții contracronometru

La rândul lor, companiile afirmă că la ediția de primăvară a TdC Mureș au avut ocazia să interacționeze cu mulți candidați potriviți domeniilor de activitate în care își desfășoară activitatea: IT, inginerie, producție, auto & automotive, servicii, retail, telecomunicații, marketing, educație, training, turism, resurse umane și altele.

La mare căutare au fost competițiile contracronometru organizate în cadrul TdC, în domeniul auto & automotive și în traduceri. În plus, mureșenii au participat la workshopuri pe teme de marketing, personal branding și recrutare organizate de Google România, Fundația Leaders și Smart HR.

„Suntem mulțumiți de profilul candidaților care ne-au vizitat standul la Târgul de Cariere, precum și de nivelul pregătirii și de cunoștințele lor. Am organizat și un concurs, Speed Automotive Challenge, cu întrebări din domeniul auto & automotive, la care au participat 50 de persoane. Câștigătorii vor fi anunțați săptămâna viitoare, iar premiile constau într-un aparat foto și baterii externe pentru telefon”, anunță Orsolya Codreși, HR Manager la CIE Matricon.

Limbile străine la mare căutare

Căutate au fost și persoanele care știu bine limbi străine precum engleză, italiană, germană, maghiară, spaniolă.

„Am întâlnit mulți candidați bine pregătiți din punct de vedere profesional, am preluat CV-uri relevante pentru ceea ce căutăm noi, candidați cunoscători de limbi străine. În plus, cei mai mulți dintre ei au avut o atitudine pozitivă, i-am simțit interesați și extrem de deschiși. Noi oferim joburi în suport IT, dar nu căutăm oameni experimentați sau cu studii în domeniu pentru că oferim training în cadrul companiei. Punem accent pe cunoștințele de limbi străine – engleză, italiană, germană, maghiară, spaniolă”, afirmă Rebeca Toader, recruiter la Stefanini.

În plus, în cadrul Târgului de Cariere peste două sute de persoane au trecut pe la Standul de Demisii, locul unde candidații au primit consiliere în carieră și în care testau dacă domeniul în care lucrează se potrivește cu profilul lor.

Târgul de Cariere continuă zilele următoare la Oradea (18 martie), Iași (21-24 martie), Sibiu (29-30 martie), Chișinău (4-5 aprilie) și Brașov (12-13 aprilie).

O nouă ediție TdC Mureș va avea loc în toamnă, când va începe și noul sezon al evenimentului. Detalii găsiți pe www.targuldecariere.ro.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.