Home / Slider / Şcoala Tedi, în plină desfășurare

Şcoala Tedi, în plină desfășurare

 

Poliţiştii de prevenire vor sprijini cadrele didactice în derularea activităţilor viitoare în cadrul proiectului Școala Tedi. Până în prezent, în judeţul Mureş s-au derulat 16 activităţi, la care au participat 399 elevi şi 16 învăţători.

Siguranţa copiilor reprezintă un domeniu prioritar de interes pentru toate instanţele implicate în procesul de formare a tinerei generaţii. Fie că vorbim de familie, şcoală sau alte autorităţi cu atribuţii directe în acest domeniu, cu toţii suntem interesaţi să avem  un mediu sănătos şi sigur pentru creşterea şi dezvoltarea copiilor. Cu toate acestea, realitatea ne demonstrează faptul că lumea în care trăim este presărată cu multiple pericole, potrivit informațiilor furnizate de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Printre pericolele la care pot fi expuşi copiii, se numără şi riscul rutier. Conştientizarea acestui lucru, o bună informare asupra comportamentului corect în traficul rutier, precum şi existenţa în proximitatea lor a unor modele demne de urmat, sunt factorii care pot conduce la sedimentarea unui comportament adecvat ca şi pietoni, a copiilor.

Având în vedere faptul că indisciplina pietonală reprezintă principala cauză generatoare de accidente rutiere grave, pe de o parte,iar pe de altă parte, luând în considerare faptul că vârsta copilăriei este vârsta la care se sedimentează regulile, normele, valorile societale, considerăm că este foarte important ca educaţia rutieră a copiilor să înceapă încă de la acest nivel.

În acest context, începând cu luna noiembrie a anului 2016, a debutat derularea Proiectului ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI, în baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Timbark Maspex România, care se desfăşoară la nivel naţional, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Proiectul, aflat la a doua ediţie, cuprinde perioada anului şcolar 2016-2017, având ca scop informarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care pot fi expuşi şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor. Beneficiari sunt elevii din clasele I, ce se află la începutul unei perioade importante din viaţă, confruntându-se cu noi provocări şi, totodată, cu situaţia de a lua primele decizii fără ajutorul părinţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Porumbului 2021. Hibrizi în premieră, de la Bayer CropScience

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a …