Home / Eveniment / Tânără din Târgu-Mureș, arestată pentru infracţiuni de fraudă informatică

Tânără din Târgu-Mureș, arestată pentru infracţiuni de fraudă informatică

Distribuie

O tânără în vârstă de 27 de ani a fost arestată preventiv pentru 30 de zile joi, 16 martie, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de fraudă informatică în formă continuată.
„Începând cu luna martie 2016, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu-Mureş – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, au desfăşurat activităţi specifice pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a unei persoane implicate în activităţi infracţionale de fraudă informatică în formă continuată. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat o tânără, de 27 de ani, din Târgu-Mureş, care începând cu anul 2015, a utilizat în mod fraudulos datele de identitate aparţinând unor persoane fizice, a solicitat şi a obţinut online, în numele acestora, de la diverse societăţi financiare nebancare, în mod repetat, împrumuturi pe termen scurt”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Conform sursei citate, la încheierea contractelor, metoda de plată selectată a fost virarea sumelor în conturi bancare deschise pe numele tinerei, de 27 de ani, sau a altor persoane – conturi asupra cărora aceasta deţinea controlul – urmată de retragerea imediată a sumelor de bani din conturile respective.
„Până în prezent, poliţiştii au identificat 30 de persoane în numele cărora tânăra a solicitat şi a obţinut credite pe termen scurt, de la societăţile financiare nebancare.
Valoarea prejudiciului cauzat încă nu a fost stabilit. La data de 15.03.2017, tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu-Mureş, iar la data de 16.03.2017, instanţa a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de fraudă informatică în formă continuată”, mai precizează sursa citată.

 

De asemenea, verificati

Dr. Sándor Előd, ghidaj special la expoziția „Oratio, Studio Et Collectio”

Distribuie Muzeul Județean Mureș organizează un ghidaj special al expoziției „Oratio, Studio Et Collectio. 400 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.