O nouă ediţie a „Marşului pentru Viaţă” Sighișoara
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 294 Vizualizări

O nouă ediţie a „Marşului pentru Viaţă”

„Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” este tema Marșului pentru Viață care va avea loc în acest an pe 25 martie 2017 și care este are cea mai mare amploare de până acum. „Marșul pentru Viață” este cea mai mare mișcare pro-viață din lume la care sunt invitați să ia parte toți cei care prețuiesc viața, care dau valoare demnității umane și care se simt responsabili să apere ființa umană indiferent de statutul acesteia.

Organizatori din 285 de orașe din România și Republica Moldova s-au alăturat mișcării din acest an ce are drept scop apărarea vieții încă din momentul concepției.

Luna martie este Luna pentru Viață în care se organizează, la nivel național o serie de evenimente care oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină. De asemenea, 6 orașe desfășoară Campania ”40 de zile pentru viață”. Între 1 martie și 9 aprilie în Baia Mare, Cluj-Napoca, Săud (Bihor), Timișoara, Iași și București creștinii de toate confesiunile s-au unit în post, rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor.

La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale.

Dinamica organizării Marșului pentru viață în ultimii trei ani a fost următoarea:

2014: 40 de orașe din România;

2015: 77 de orașe (75 din România, 2 din Republica Moldova);

2016: 130 de orașe (110 din România, 20 din Republica Moldova).

Începând cu 1 martie a.c., pe site‑ul www.marsulpentruviata.ro vor fi accesibile informațiile de la organizatorii locali.

Programul manifestării din data de 25 martie de la Târgu-Mureș:

Ora 10.00 – Sf. Liturghie pentru copilașii nenăscuți celebrată la Biserica greco-catolică ”Bunavestire” de pe strada Bernády György nr. 8.

Ora 12.00 – Alocuțiuni rostite de organizatori și invitați în Piața Teatrului, urmat de un marș al tăcerii prin centrul orașului.

În Sighișoara, „Marșul pentru Viață” va avea vineri, loc în data de 24 martie. Programul manifestării va începe la ora 11.00 cu marșul tăcerii prin centrul orașului urmat de locuțiunile rostite de organizatori și invitați în fața Catedralei Ortodoxe. Anul acesta vor participa la manifestare elevii din gimnaziile și liceele din Sighișoara în cadrul unui parteneriat care a fost realizat între biserică și școală.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE