13 medalii în cele șase probe ale juniorilor la Naționalele de popice Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 314 Vizualizări

13 medalii în cele șase probe ale juniorilor la Naționalele de popice

Popicarii juniori ai clubului Electromureș Târgu-Mureș au cucerit 13 medalii în cadrul finalelor Campionatului Național disputate la sfârșitul săptămânii pe arena din Târgu-Mureș. Întrecerile au debutat cu evoluția fetelor la cea mai importantă probă, cea de la individual clasic. După evoluții foarte bune în cadrul lotului național al României, din păcate sportivele de la Romgaz Electromureș au dezamăgit la această probă. Titlul ce campioană a revenit jucătoarei de la Conpet Petrolul Ploiești Ana Livia Costache, cu un rezultat de 541 de popice doborâte. Ea a fost urmată pe podium de două dintre elevele antrenorului Orosz István, Ana Maria Poetașu și Anita Vita, cu 531, respectiv 526 p.d. Mureșencele s-au revanșat în schimb la celelalte două probe. În cea de tandem finala a fost disputată de două perechi ale gazdelor. Campioană a devenit perechea Fekete Réka-Maria Ciobanu, care au întrecut în finală perechea alcătuită din Gál Beátrix Timea și Seres Bernádett. Bronzul l-au primit perechile Marin-Ioniță (Rapid București) și Dumitru-Popa (Conpet Petrolul). Proba de sprint a fost în schimb dominată autoritar de gazde, care au avut câte o reprezentantă pe toate cele trei trepte ale podiumului. Campioana este dubla medaliată Anita Vita, care și-a învins în finală colega Andreea Alina Balogh, iar bronz au primit semifinalistele Abram Monika și ploieșteanca Mihaela Dumitru. Așadar, echipa mureșeană a încheiat competiția fetelor cu două medalii de aur, trei de argint și două de bronz.

DSC_0199Băieții au ratat la un „băț” al doilea titlu

În fiecare din cele două zile ale întrecerilor, au urmat băieții. Reprezentanții clubului Electromureș, echipă antrenată de Seres Jozsef au ratat și aici prima treaptă, cea de la proba clasic, unde Szász Attila a urcat pe treapta a treia, cu 546 p.d., după doi reprezentanți ai clubului Siderurgica Hunedoara, Laposi Roberto și Bogdan Istodor, cu rezultate de 571 și 556 p.d. La fel ca și în cazul fetelor, mureșenii au cucerit titlul în a doua probă, cea de sprint. Szász Tibor Levente l-a învins în finală pe hunedoreanul Laposi, iar pe treapta a treia a podiumului au urcat colegii Szász Attila și Hegyi Loránd. Spectaculoasa probă de tandem care a încheiat ediția a făcut în urma tragerii la sorți ca într-una din semifinale să se confrunte două perechi mureșene. Cea alcătuită din Hegyi Lorand și Lukács Örs a obținut în două manșe calificarea în finală în fața colegilor Kötö Kálmán-Szász Tibor, medaliați cu bronz, alături de hunedorenii Laposi-Istodor. Finala și titlul s-a decis la un singur popic în favoarea perechii de la CFR Cluj-CSM Câmpia Turzii alcătuită din George Mihășan-Ionuț Gamba, care au câștigat la lansările de departajare, după ce ambele perechi au câștigat câte o manșă.

Un aur, un argint și patru de bronz este așadar totalul medaliilor cucerite de băieți, care face ca cel general să fie de 13 medalii, 3 de aur, 4 de argint și 6 de bronz, cu regretul că nu s-a cucerit niciun titlu la proba clasic.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE