Marathonul „Azomureş Aqua Speed Marathon”, aproape 200 de câștigători Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 454 Vizualizări

Marathonul „Azomureş Aqua Speed Marathon”, aproape 200 de câștigători

Cea de-a VI-a ediție a competiției „Azomureş Aqua Speed Marathon” la înot a avut loc sâmbătă, în bazinul Olimpic din incinta Complexului de Agrement şi Sport Mureşul (Weekend). La competiția orbanizată de către Direcţia Județeană pentru Sport şi Tineret Mureş, în colaborare cu CS Bulldogs Târgu-Mureş, CSȘ Târgu-Mureş, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu-Mureş s-au aliniat la start la cele 3 categorii un număr de 18 echipe, atâta cât permite bazinul.

Interesul pentru această întrecere a fost mereu unul foarte mare în rândul târgumurșenilor, dar nu numai, deoarece la fiecare ediție au fost prezenți și participanți din alte județe, sportivi amatori sau profesioniști. În acest an, alături de înotătorii mureșeni, la start au fost prezenți și reprezentanți din județele Cluj și Harghita. După trei ediții în care întrecerea a fost una demnă de denumirea de maraton, care se desfășura pe parcursul a 24 de ore, aceasta a fost cea de-a treia ediție în care competiția a fost redusă la doar 8 ore. De buna desfășurare a întrecerii s-au ocupat din partea organizatorilor, Kisgyörgy Evelin, președintele clubului Bulldogs, Peteley Attila, renumitul antrenor de înot al Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș și Kos Bela, din partea Direcției pentru Sport și Tineret Mureș.

„Am încercat să facem ca toți participanții să se simtă bine, dar s-a constatat că aerul era irespirabil la edițiile care s-a înotat 24 de ore. Interesul a fost mereu foarte mare pentru această competiție, se pare că oamenilor le place apa, le place să înoate și vin în număr mare. Are acces orice doritor, iar echipele sunt îmăprțite pe categorii, în funcție de nivelul de performanță. Nu există niciun criteriu de vârstă, doar că cei care practică înotul sau un sport în apă sunt trecuți la altă categorie”, a explicat Kisgyörgy Evelin , președintele clubului Bulldogs (în foto, cu Peteley Attila), înființat în urmă cu un an și jumătate.

4

Premii pentru toți participanții

La înscriere, în funcție de nivelul la care se aflau participanții, s-au alcătuit grupele la cele trei categorii. Cea mai numeroasă participare, conform obiceiului, a fost cea de la categoria Amatori, unde la start s-au aflat 8 echipe. La cea de-a doua, la care au avut acces sportivii practicanți de polo pe apă sau triatlon au fost 4 echipe, iar la cei legitimați la înot au fost șase echipe. Cele 18 echipe au fost alcătuite din câte 8 sportivi și o rezervă. Așadar, la un scurt calcul rezultă un număr de 171 de sportivi înscriși. Întrecerea s-a desfășurat după reguli simple. Fiecare partcipant a avut de înotat 8 bazine, adică 400 de metri, după care preda ștafeta următorului component al echipei, care urma să parcurgă aceeași distanță. Înotătorii nu au avut niciun fel de restricții în privința stilului folosit pe parcursul parcurgerii celor 8 lungimi de bazin. La final au câștigat echipele care pe parcursul celor 8 ore au parcurs cea mai mare distanță. În plus, pe lângă cele trei clasamente, s-a alcătuit și un clasament general, mai exact Open. Toți participanții au fost răsplătiți cu premii din partea sponsorilor, un tricou personalizat, stilou personalizat, umbrelă personalizată, respective o figurină înotător, premi oferite în special de la principalul sponsor, Azomureș, iar primilor clasați li s-au oferit diplome, cupe, medalii și premii constând în materiale sportive. În plus, au fost oferite și premii speciale pentru „mezinii și decanii” de vârstă. În concluzie, toți participanții au avut numai de câștigat, inclusiv cei care i-au încurajat de pe margine pe concurenți.

Clasamentele, pe categorii, cu distanțele parcurse:

Amatori:

  1. Orca 1 Cluj Napoca- 26.500m
  2. Mini Max Veterani Târgu-Mureș- 26.100m
  3. Safari Târgu-Mureș- 24.000m
  4. SmartSoft Târgu-Mureș- 22.900m
  5. Tinerețe fără Bătrânețe Târgu-Mureș – 21.600m
  6. Orca 2 Cluj Napoca – 19.800m
  7. Azomureș- Târgu-Mureș- 18.800m
  8. Fáradt Meduzák Târgu-Mureș- 18.400m

 

Sportivi triatlon, polo pe apă:

  1. Las Torpilas Târgu-Mureș – 28.600m
  2. The Sharks Târgu-Mureș – 28.100m
  3. Mureș Water Runners Târgu-Mureș – 26.600m
  4. Harghita Triathlon Club Miercurea Ciuc/Sf.Gheorghe – 25.100m

 

Înotâtori legitimați:

  1. H2O Târgu-Mureș – 34.400m
  2. CSS I Târgu-Mureș – 33.400m
  3. Milka-Bocik Târgu-Mureș – 30.300m
  4. CSȘ II Târgu-Mureș – 27.500m
  5. Delfin Târgu-Mureș – 24.100m
  6. Smiley Team Târgu-Mureș – 23.300m

Premii speciale:

Cea mai tânără concurentă- OrbánKis Zsuzsanna (Milka-Bocik, născută în 2010)
Cel mai tânăr concurrent- Simon Dávid (Smiley Team, născut în 2009)
Cea mai în vârstă concurentă: Máte Magdolna (Tinerețe fără Bătrânețe) (???)
Cel mai în vârstă concurent: Sáfár Árpád (Safari) (???)

Un premiu special i-a fost oferit sportivei Demény Helga, care a participat la un concurs din Ungaria, înotând singură 24 de ore.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE