Home / Cultură / ”Povești de viață”, cu Silvia Borșa la Reghin

”Povești de viață”, cu Silvia Borșa la Reghin

Distribuie

Biblioteca Municipală ”Petru Maior” din Reghin va consfiții luni, 20 martie, ora 17:00 debutul publicistic al Silviei Borșa, care-și va lansa volumul de poezii ”Povești de viață” apărut la Editura Nico. ”Pe teritoriul scriitorilor reghineni pășește pentru prima dată doamna Silvia Borșa, întreprinzător particular din Reghin. Ea a diversificat o serie de povești de viață  pe care le-a reunit într-un volum apărut la Editura Nico. Directorul acestei edituri Nicolae Băciuț va prezenta lucrarea, care o va întâmpina pe Silvia Borşa pe teritoriul condeiului și nu numai. În cadrul lansării un grup de prieteni ai bibliotecii, creatori de artă populară și obiecte casnice vor avea o expoziție intitulată ”Dibăcia mâinilor mele”, ne-a declarat Sorina Bloj, directoarea Bibliotecii Municipale ”Petru Maior” din Reghin.

Viață grea, simplă, dar frumoasă

Citirorul va avea ocazia să  parcurgă sinceritatea gândurilor trăite de autoare, din care nu lipsesc cei dragi. ”După cum veți citi din poeziile mele, am fost șapte frați, o viață grea, simplă, dar frumoasă. Copilăria m-a maturizat și m-a ajutat să merg înainte. Am reușit în proiectele familiei mele, nu ne-a fost ușor dar ne-am realizat. Astăzi sunt mai lucidă ca oricând, mai veselă, mai calculată, am un suflet bun, vorbesc mult dar simt că asta mă ajută să comunic cel mai bine, să exprim mai ușor ceea ce trăiesc. Suntem foarte fericiți de tot ce am realizat în această lume. Dedic aceste scrieri în primul rând soțului meu care a avut înțelepciunea de a mă accepta așa cum sunt,  copiilor, nepoților, fraților, dar nu în ultimul rând cititorilor care se vor regăsi cu sigutanță în ele”, afirmă Silvia Borşa în prefața cărții.

”Le-am scris pentru mine, pentru sufletul meu”

Niciodată nu e prea târziu pentru a scrie, pare să spună autoarea, care și-a transpus gândurile sincere în paginile poveștilor de viață, scrise în perioada 2014-2016. ”M-am întrebat mereu : Cum am reușit să scriu poezii la 55 de ani ? Timpul este cel care  ne maturizează. Da,…mă gândeam că am îmbătrânit. Timpul adună faptele dar și experiența noastră. Totul a venit simplu, de la sine, ca ceva firesc dar insistent, și mai mult decât atât,  am simțit acest act ca pe o terapie, ca pe o descărcare a ceea ce am acumulat în timp. Iată că a venit momentul eliberării. Tot ce astăzi am reușit să adun în această carte mă definește ca om, sunt trăirile mele și ale multora dintre cititori. Ura face parte din viața noastră mai mult ca oricând, dușmănia ne urmărește, tristețea, durerea, vin neașteptat, dragostea o dorim, o așteptăm dar nu toți o respectăm. Iubirea de copii, frați, soț, părinți, prieteni, colegi, suntem uneori prea răi ca să o simțim. Toate acestea cititorul  le va  întâlni în poeziile mele, și cu răbdare le va  înțelege și se va  regăsi în ele. Să fi tu însuți nu se poate, este prea greu. Dar să fim mai buni, ar trebui să încercăm. Viața este așa cum ne-o facem fiecare. Dăruiește mai mult decât aștepți să primești, atunci vei fi cu adevărat fericit. În acest prezent agitat pe care îl trăim, cu laptop, telefon și alte tentații, mă gândesc dacă se va mai găsi cineva să citească versuri ? Sper că da. Oricum eu le-am scris pentru mine, pentru sufletul meu. Dacă din curiozitate sau din plăcerea de a citi va parcurge modestele mele scrieri, mă voi bucura. Sper ca lectura lor să fie una plăcută”, a subliniat autoarea vomului ”Povești de viață”.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dezbatere și lansare de carte: 𝑹𝒆𝒈𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆𝒂. 𝑪𝒂̆𝒕𝒓𝒆 𝒖𝒏 𝒎𝒐𝒅𝒆𝒍 𝒅𝒆 𝒃𝒖𝒏𝒂̆ 𝒈𝒖𝒗𝒆𝒓𝒏𝒂𝒏𝒕̦𝒂̆ 𝒂 𝑹𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒊𝒆𝒊

Distribuie Cartea „𝑹𝒆𝒈𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆𝒂. 𝑪𝒂̆𝒕𝒓𝒆 𝒖𝒏 𝒎𝒐𝒅𝒆𝒍 𝒅𝒆 𝒃𝒖𝒏𝒂̆ 𝒈𝒖𝒗𝒆𝒓𝒏𝒂𝒏𝒕̦𝒂̆ 𝒂 𝑹𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒊𝒆𝒊” va fi lansată în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.