Home / Slider / VIDEO, FOTO: Centru comunitar pentru romi, inaugurat la Ghindari

VIDEO, FOTO: Centru comunitar pentru romi, inaugurat la Ghindari

Distribuie

Primarul comunei Ghindari, Vass Imre, a tăiat vineri, 17 martie, panglica inaugurală a Centrului comunitar pentru comunitatea de romi „Peste Apă” Ghindari, investiţie realizată prin intermediul Programului RO10 – CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Finanţare de 840.484 lei

Proiectul este derulat de Primăria comunei Ghindari în parteneriat cu Fundaţia Human Reform din Odorheiu Secuiesc şi Grupul de Iniţiativă „Peste Apă” din Ghindari, iar valoarea finanţării nerambursabile este 840.484 lei, din care 714.411 lei reprezintă Grantul SEE, iar 126.072 lei reprezintă cofinanţare publică. „Proiectul contribuie să contribuie la incluziunea social-educativă a copiilor de etnie romă prin servicii socio-educative şi dezvoltarea abilităţilor parentale ale familiei, furnizarea de servicii integrate pe piaţa muncii, creşterea gradului de conştientizare a experienţelor educaţionale de succes în promovarea educaţiei romilor”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, primarul Vass Imre.

1B

Peste 250 de beneficiari direcţi

Activitatea Centrului comunitar pentru comunitatea de romi „Peste Apă” Ghindari va demara luni, 20 martie, deocamdată cu 3 angajaţi, iar grupul ţintă al proiectului este alcătuit din 83 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani, 80 de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, 100 de părinţi şi 5 voluntari, aflaţi în situaţii de risc. „În cadrul proiectului unul dintre obiective este informarea a minim 500 de persoane din comuna Ghindari, prin diferite materiale de promovare şi informare ale proiectului”, a subliniat edilul şef al comunei Ghindari.

„Şcoală după Şcoală” pentru 30 de copii

Una din activităţile de bază ale Centrului comunitar pentru comunitatea de romi „Peste Apă” Ghindari va fi „Şcoală după Şcoală”, în cadrul căreia circa 25-30 de beneficiari cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani vor fi asistaţi, de 3 ori săptămânal, timp de 4 ore, de un asistent social şi un instructor educaţional la realizarea temelor şi studiu individual. „Vor fi asigurate diferite servicii, cum ar fi: pachete cu gustare, acces la ludotecă, acces la baie şi spălătorie haine, meditaţii pentru efectuarea temelor, lecţii de utilizare a computerului, activităţi creative şi de integrare socială pentru copii şi părinţi”, a menţionat primarul Vass Imre.

Consiliere şi cursuri de calificare

De asemenea, în cadrul Centrului comunitar pentru comunitatea de romi „Peste Apă” Ghindari se vor mai desfăşura activităţi de consiliere a 80 de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani. „Scopul acestor activităţi este de a oferi consiliere şi orientare şcolară şi profesională. Specialistul Centrului va orienta tinerii pentru continuarea studiilor şi în funcţie de problemele identificate echipa Centrului va asigura şi extinderea serviciilor de informare şi consiliere pe diferite teme către comunitate”, a punctat primarul comunei Ghindari.

Nu în ultimul rând, comunitatea de romi din comuna Ghindari va beneficia şi de activităţi de dezvoltare comunitară sub egida „Cultură generală pentru toţi”, de cursuri de calificare la finalul cărora vor fi eliberate certificate de agricultor în cultura vegetală şi creşterea animalelor şi dulgher – tâmplar – parchetar, de activităţi de consiliere psihologică, socială şi educativă a părinţilor, de sesiuni tematice de instruire intitulate „Femeile şi familia” şi de activităţi de promovare şi de îngrijire a sănătăţii.

Text şi foto: Alex TOTH

2

3

4

5

6

7

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.