Share

Home / Sanatate / Cardul de sănătate va fi utilizat în paralel cu cartea electronică de identitate

Cardul de sănătate va fi utilizat în paralel cu cartea electronică de identitate

Președintele – director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureș, ec. Rodica Biro, le-a transmis asiguraților și furnizorilor de servicii medicale că utilizarea cardurilor naționale de sănătate se va realiza în continuare în același regim. În ultimele zile, în spațiul public, s-a vehiculat o informație conform căreia cardul național de sănătate ar putea fi desființat.
„Ca urmare a postării pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne a unui proiect de lege privind emiterea cărților electronice de identitate, a fost vehiculată în spațiul public ideea renunțării la utilizarea cardului național de sănătate. În acest context, Casa de Asigurări de Sănătate Mureș aduce la cunoștință asiguraților și furnizorilor de servicii medicale că utilizarea cardurilor naționale de sănătate se va realiza în continuare în același regim. Termenul de valabilitate a cardului național este de 5 ani. După punerea în circulație a cărților electronice de identitate, cele două documente vor fi utilizate în paralel, înlocuirea acestuia urmând să se facă treptat”, a explicat ec. Rodica Biro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Grâului 2019. Ofertă interesantă de la Tea Seminţe

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie …

Share
Share