Home / Slider / Implică-te în Campania ” „Locuința ta e în siguranță acum?”

Implică-te în Campania ” „Locuința ta e în siguranță acum?”

Distribuie

 

Prevenirea criminalităţii reprezintă una dintre dimensiunile prioritare de acţiune ale poliţiei mureşene. Având în vedere actualul context socio-economic şi totodată faptul că fenomenul infracţional îmbracă forme din ce în ce mai diversificate, eforturile poliţiei trebuie să fie permanent îndreptate înspre identificarea soluţiilor optime şi implementarea acestora în vederea prevenirii implicării cetăţenilor în diferite situaţii de victimizare.

Unul dintre segmentele criminalităţii care necesită o atenţie sporită îl reprezintă furturile din locuinţă . În ultimii ani, în judeţul Mureş, în special în ceea ce priveşte municipiul de reşedinţă, o mare parte a furturilor din locuinţă s-a comis şi pe fondul neglijenţei proprietarilor, care şi-au lăsat neasigurate uşile/geamurile locuinţelor sau au avut alt gen de carenţe în menţinerea siguranţei locuinţelor, o mare parte din acestea putând fi evitate printr-un comportament preventiv adecvat.

Având în vedere interesul tot mai accentuat al populaţiei de toate vârstele în accesarea mediului virtual , frecventarea acestuia ocupând mare parte din timpul fiecăruia dintre noi, în special în ceea ce priveşte noile modalităţi de informare şi socializare virtuală, din anul 2014, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, a realizat un profil pe pagina web de socializare Facebook, pentru a oferi celor interesaţi informaţii cât mai complete referitoare la măsurile pe care populaţia trebuie să le adopte în sensul evitării situaţiilor de victimizare şi totodată, pentru promovarea activităţilor preventive în judeţul Mureş .

Polițiștii mureșeni au demarat o campanie în mediul virtual, în care cetăţenii sunt invitaţi să se implice prin distribuire materialelor postate sau prin însuşirea recomandărilor şi diseminarea lor în cercul de prieteni.

Astfel, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii derulează  Campania de informare şi prevenire „Locuința ta e în siguranță acum?”   în mediul online, pe reţeaua Facebook , menită să aducă în atenţia comunităţii diverse aspecte legate de acest gen de criminalitate, printre care cum se comit furturile şi mai ales cum se pot evita, cu accent pe principalele moduri de operare ce pot fi uşor contracarate.

Potrivit polițiștilor mureșeni, scopul acțiunii este de a informa cât mai multe persoane prin realizarea şi postarea a 6 „afişe” referitoare la folosirea interfonului, „încercarea” uşii, escaladare geamuri deschise nesupravegheate, permiterea accesului persoanelor ce invocă diverse motive, răspândirea „ponturilor” sau protecţia în vacanţă, precum şi prin mediatizarea recomandărilor în mass media.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.