„Tigrii” n-au avut baterii pentru „lanternă” BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 126 Vizualizări

„Tigrii” n-au avut baterii pentru „lanternă”

În etapa a II-a a turneului play-out la baschet masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut duminică seara întâlnirea disputată pe teren propriu în fața ultimei clasate în Liga Națională, formația Dinamo București. „Tigrii” au pierdut cu scorul de 71-85 (18-28, 21-16,17-17,15-24) într-una din cele mai slabe prestații de pe durata întregii ediții. Meciul contând pentru grupa locurilor 7-10, cu BC Mureș în rolul de mare favorită la primul dintre acestea nu a avut practic istoric. Oaspeții au condus în permanență pe tabela de marcaj și așteptata răsurnare de către suporterii echipei mureșene nu s-a produs. Încă din debutul jocului s-a simțit o oarecare tendință de „non-combat” a echipei gazdă și Dinamo s-a desprins din start, având la un moment dat avantaj de 10 puncte, păstrat până la prima pauză. În sfertl doi au fost momente în care mureșenii s-au apropiat la doar 5 puncte, dar parcă au și uitat să încercce aruncări din afara semicercului. Sfertul secund a fost câștigat de „tigri”, dar aceștia nu au reușit nici măcar o singură dată să se afle în avantaj, nici cel puțin să egaleze. S-au apropiat în câteva rânduri la un singur coș sau chiar la un punct, dar au permis tinerilor dinamoviști să se distanțeze de fiecare dată. Cu 5 puncte la pauza mare, orice era posibil în partea a doua.

 

Publicul s-a ridicat la înălțime, echipa nu

La reluare tot oaspeții au fost cei care au dominat jocul și au reușit să se distanțeze din nou chiar la peste 10 puncte. Finalul sfertului a aparținut mureșenilor, care au început să mai și trimită mingea în coș. Au permis în schimb în continuare dinamoviștilor să înscrie nestingherit de la distanță. La acest aspect bucureștenii au și câștigat destul de categoric, cu un număr dublu de reușite la același număr de încercări. La ultima pauză diferența era tot de 5 puncte și revirimentul mai era posibil. Au fost însă minute exasperante îndeosebi pentru publicul care s-a ridicat peste nivelul jocului. Primul coș al mureșenilor a fost reușit abia apropape de intrarea în a doua jumătate a ultimului act, perioadă în care Dinamo mai reușise alte 10 puncte. După aspectul jocului soarta partidei era ca și decisă. Finalul a fost unul la pas pentru oaspeți, care au obținut o victorie surprinzătoare pentru cei care nu au urmărit patrtida.

Sârbul Danilo Tasic, cu 22 de puncte (2×3), bosniacul Marko Sutalo, cu 20 (4) și Iulian Orbeanu, cu 19 puncte (5) au fost principalii marcatori ai bucureștenilor, în timp ce pentru BC Mureș au înscris: Djapa 22 (3×3), Reed 16 (2), Martinic 12, Lazar 10, D. Popescu 4 (1), Borșa 4, Markovic 3.

După această a doua înfrângere consecutivă suferită, după cea de la Galați, BC Mureș se menține pe locul 7 în clasament, cu 30 puncte, la 3 de echipa din Galați și va juca duminica viitoare, 27 martie, în deplasare la SCMU Craiova.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE