Home / Administratie / ABA Mureş, activităţi de Ziua Mondială a Apei

ABA Mureş, activităţi de Ziua Mondială a Apei

Distribuie

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş celebrează Ziua Mondială a Apei împreună cu parteneri şi colaboratori, respectiv administraţii publice judeţene şi locale, instituţii publice, beneficiari ai serviciilor de gospodărire a apelor, unităţi de învăţământ, organizaţii non-guvernamentale, asociaţii cetăţeneşti, prin activităţi şi acţiuni multiple.

Potrivit reprezentanţilor ABA Mureş, agenda de activităţi conţine următoarele momente: Şedinţa festivă a Comitetului de Bazin Mureş (24 martie), vizite ale elevilor la subunităţile ABA Mureş, la baraje şi prize de apă, acţiuni de ecologizare şi igienizare pe cursurile de apă, prize de apă, baraje şi acumulări desfăşurate de salariaţii proprii şi împreună cu elevi, diferite instituţii, administraţii publice locale, beneficiari ai ajutorului social, cetăţeni. „Administraţia Bazinală de Apă Mureş depune eforturi considerabile în domeniul managementului resurselor de apă, în strânsă legătură cu prevederile legislative europene. În acest context, elaborarea Planului de Management şi a Planului de Amenajare, reprezintă documente strategice de importanţă bazinală, succesul implementării acestora la nivelul bazinului hidrografic Mureş depinde foarte mult de comunicarea şi conlucrarea între factorii de decizie la nivelul tuturor sectoarelor economice şi sociale. Având în vedere toate aceste aspecte devine evidentă necesitatea identificării unor strategii comune cu implicare a tuturor activităţilor umane, industriale, agricole, atât pentru valorificarea potenţialului dezvoltării, cât şi pentru asigurarea atingerii şi menţinerii obiectivelor de mediu ale corpurilor de apă. Acest eveniment reprezintă o bună ocazie pentru cooperarea între specialişti, în vederea identificării domeniilor comune de acţiune şi pentru a discuta provocările în vederea asigurării unei dezvoltării durabile”, a precizat ing. David Csaba, director tehnic al ABA Mureş.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Centru social multifuncțional în pregătire în Chețani

Distribuie Primăria Comunei Chețani a atribuit, în data de 18 octombrie 2023, societății Hanu General …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.