Share

Home / Slider / Andreea, Ioana & Monica, Olimpicele de la Naţionala de Handbal

Andreea, Ioana & Monica, Olimpicele de la Naţionala de Handbal

Andreea Târşoagă şi Ioana Ugran şi Monica Bărăbaş, junioare legitimate la CS Olimpic Târgu-Mureş au participat, în perioada 17-19 martie, la ediţia din acest an a Trofeului Carpaţi, competiţie care s-a desfăşurat la Râmnicu Vâlcea, în organizarea Federaţiei Române de Handbal. În cele trei zile de regal handbalistic, echipa naţională de junioare a României a înregistrat următoarele rezultate: 33-22 cu Polonia 29-27 cu Rusia şi 20-24 cu Norvegia, clasându-se pe locul 2, după selecţionata Norvegiei.

Claudiu Evi: „Suntem extrem de mulţumiţi”

Luni, 20 martie, Monica Bărăbaş, Andreea Târşoagă şi Ioana Ugran au revenit în sala de sport a Gimnaziului „Liviu Rebreanu” din Târgu-Mureş, la antrenamentele CS Olimpic, sub îndrumarea antrenorilor Mihaela şi Claudiu Evi, mândri că formaţia pe care o pregătesc a furnizat trei sportive la Turneul Carpaţi.

112

„Selecţionarea celor trei sportive de la CS Olimpic este o împlinire a unui obiectiv de-al nostru pe care ni l-am propus încă de când am început activitatea handbalistică la Târgu-Mureş şi ne dorim ca pe viitor să avem şi mai multe fete selecţionate, şi nu numai la această categorie de vârstă. Suntem extrem de mulţumiţi de evoluţia celor trei sportive, chiar încântaţi, de exemplu Monica a fost golghetera echipei naţionale la acest turneu. Monica, Andreea şi Ioana sunt un mare plus pentru echipa României şi mi-aş dori să fie în ţară încă multe sportive cel puţin la acelaşi nivel de pregătire ca al lor, ca să dea valoare echipe naţionale”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Claudiu Evi, antrenor şi vicepreşedinte al clubului CS Olimpic.

caseta 1 barabas

Monica Bărăbaş: „Handbalul e totul pentru mine”

Vârsta: 15 ani

Post: Centru

Elevă în clasa a IX-a

Şcoala: Colegiul Economic „Transilvania”

Reporter: Cum ţi s-a părut turneul la care ai participat?

Monica Bărăbaş: Mi s-a părut un turneu foarte util şi puternic, pentru că au fost prezente nume grele în handbalul mondial, Norvegia, Rusia şi Polonia, care au echipe bune şi la junioare. Au fost meciuri de pregătire care ne-au ajutat pentru viitorul Campionat European din august la care sperăm să facem o figură frumoasă.

Rep.: În care meci ai jucat cel mai bine?

M.B.: Meciul cu Rusia mi-a plăcut mult. Rusoaicele erau agresive şi puternice şi îmi plac meciurile de acest gen. Meciul cu Norvegia a fost mai intens, în special pentru că jucam pentru locul 1 şi e altfel când joci cu medaliile de aur pe masă.

Rep.: Per ansamblu eşti mulţumită?

M.B.: Da, sunt mulţumită în primul rând de echipă, pentru că am reuşit să ne unim mult mai mult faţă de cum am fost la alte acţiuni. Sunt mulţumită şi de jocul meu.

Rep.: Când ai început să practici handbal?

M.B.: În 2009. Am făcut aproape toate sporturile înainte şi am zis să încerc şi handbalul. M-a atras ceva în plus la acest sport.

Rep.: Ce înseamnă pentru tine handbalul?

M.B.: Viaţa… E totul pentru mine şi pentru handbal chiar aş face orice, e un sport foarte frumos. Am aici a doua familie, e un lucru care mă ţine să fac performanţă şi vreau să fac mult mai mult. În echipă este unitate şi dacă avem acelaşi obiectiv, vom reuşi.

Rep.: Ce obiective de viitor ai în privinţa handbalului?

M.B.: Vreau să câştig cât mai multe medalii cu echipa de club până termin junioratul, apoi la Campionatele Europene şi Mondiale care vor urma sper să fiu în lot şi sper să facem meciuri bune şi rezultate cât mai bune. Pe viitor îmi doresc să ajuns sus…

caseta 2 tarsoaga

Andreea Târşoagă: „Aş vrea să fac performanţă”

Vârsta: 15 ani

Post: Inter stânga

Elevă în clasa a IX-a

Şcoala: Colegiul Naţional „Al. Papiu Ilarian”

Reporter: De când practici handbalul şi de ce te-ai îndreptat înspre acest sport?

Andreea Târşoagă: Am început în anul 2010. Vroiam doar să practic un sport, nu am ales handbalul intenţionat. În timp, alegerea s-a dovedit a fi inspirată.

Rep.: Cum apreciezi evoluţia ta de la Trofeul Carpaţi?

A.T.: Am avut o evoluţie bună, dar se putea şi mai bine. Am făcut şi o autoanaliză şi mi-am propus să îmi remediez lipsurile în perioada viitoare, în perspectiva participării la Campionatul European.

Rep.: Care e principala lecţie învăţată la recenta acţiune a lotului naţional?

A.T.: A fost o experienţă frumoasă, am avut posibilitatea să jucăm cu echipe foarte importante pe plan european şi meciurile au fost foarte puternice.

Rep.: Care crezi că e cheia succesului în handbal?

A.T.: Cel mai important este să muncim mereu, la fiecare antrenament, şi să nu renunţăm niciodată atunci când ne propunem un obiectiv.

Rep.: Cum ai ajuns să evoluezi inter stânga?

A.T.: Nu eu mi-am ales postul, am fost ghidată de antrenorul meu, din cauza înălţimii, dar nu regret asta.

Rep.: Care e cea mai mare performanţă pe care ai înregistrat-o în cariera ta?

A.T.: Sunt medaliile pe care le câştigăm am de an la Campionatele Naţionale sau la alte competiţii la care participăm. Până acum am câştigat, alături de echipă, 13 medalii.

Rep.: Ce îţi doreşti de la viitor din punct de vedere sportiv?

A.T.: Aş vrea să fac performanţă în viitor, să ajung la o echipă bună fie din ţară, fie din străinătate.

Rep.: Dacă la Campionatul European veţi juca cu Norvegia…?

A.T.: Vom fi mai motivate, vom fi şi mai pregătite şi le vom învinge…

caseta 3 ugran

Ioana Ugran: „Mi-ar plăcea să ajung sus”

Vârsta: 16 ani

Post: Portar

Elevă în clasa a X-a

Şcoala: Colegiul Naţional „Al. Papiu Ilarian”

Reporter: Când te-ai apucat de handbal?

Ioana Ugran: M-am apucat de handbal în 2010, la un an după înfiinţarea clubului. La început a fost doar o joacă, n-am crezut că va fi ceva atât de serios…

Rep.: A fost prima ta participare la echipa naţională?

I.U.: Nu, am mai fost în meciurile cu Franţa care s-au jucat acasă şi am mai avut lecţii la loturi.

Rep.: Cum a fost atmosfera din cantonament?

I.U.: Am fost două săptămâni în cantonament, atmosfera a fost ok, ne înţelegem bine cu fetele, şi la antrenamente a fost ok. A fost o atmosferă foarte plăcută.

Rep.: Cât ai jucat la Trofeul Carpaţi?

I.U.: În primul meci am jucat 10 minute şi în al doilea meci am intrat la două aruncări de 7 metri.

Rep.: De ce ai ales să joci pe post de portar?

I.U.: La început am jucat pe toate posturile şi la un antrenament nu aveam portar şi Mihaela m-a băgat în poartă. Şi a văzut că mă descurc. Eu eram la grupa mai mică, am mers la antrenamentul unei grupe mai mari şi de atunci am rămas în poartă.

Rep.: Pentru ce competiţii te pregăteşti în prezent?

I.U.: Deocamdată mă pregătesc pentru turneul final, unde obiectivul este să luăm medalia de aur, şi dacă va fi să fie, să particip la Campionatul European din august, cu echipa naţională.

Rep.: Şi pe termen mai lung, unde te vezi peste câţiva ani?

I.U.: Mi-ar plăcea să joc, încă nu ştiu dacă aici în ţară sau în afara ţării. Mi-ar plăcea să ajung undeva mai sus decât acum.

113

Text: Alex TOTH

Foto: Mircea ILIEŞ, Dan LIXANDRU, Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Începe ediția a 7-a a Festivalului Electric Castle!

Cu peste 300.000 de metri pătrați amenajați de la zero pentru a deveni spațiul experiențelor …

Share
Share