Marș pentru viață, la Târgu-Mureş și Sighișoara Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 357 Vizualizări

Marș pentru viață, la Târgu-Mureş și Sighișoara

A șaptea ediţie a Marşului pentru viaţă sub sloganul „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” se desfășoară mâine, 24 martie, și sâmbătă, 25 martie, la Sighișoara și la Târgu-Mureş. Potrivit organizatorilor, sâmbătă, la Târgu-Mureș, la ora 10.00, va avea loc Sfânta Liturghie pentru copilașii nenăscuți celebrată la Biserica greco-catolică „Bunavestire” de pe strada Bernády György nr. 8. La ora 12.00, vor avea loc locuțiuni rostite de organizatori și invitați în Piața Teatrului, urmat de un marș al tăcerii prin centrul orașului.

În Sighișoara, Marșul pentru viață are loc mâine, 24 martie. Programul manifestării va începe la ora 11.00, cu marșul tăcerii prin centrul orașului urmat de locuțiunile rostite de organizatori și invitați în fața Catedralei Ortodoxe. Anul acesta, vor participa la manifestare elevii din gimnaziile și liceele din Sighișoara în cadrul unui parteneriat care a fost realizat între biserică și școală.
Potrivit organizatorilor, tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină. La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale.
„România ocupă locul a doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală (Rusia este pe locul întâi): 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958–iunie 2016, față de o populație de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016. În condițiile în care civilizația tradițională și spiritualitatea românească nu au valorizat avortul, numărul uriaș de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină și de existența unei mentalități publice pro-avort, ambele cu rădăcini în perioada și în ideologia comunistă”, a precizat Alexandra Nadane, președinta Asociației „Studenți pentru viață”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE