Guvernul României a demarat procedurile de expropriere la barajul de la Răstolița! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2407 Vizualizări

Guvernul României a demarat procedurile de expropriere la barajul de la Răstolița!

Ministerul Energiei a elaborat deja proiectul de Hotărâre de  Guvern prin care se aprobă suma de 1,4 milioane de lei pentru expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată  care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică și de interes național ”Amenajarea Hidroenergetică Răstolița”, situate pe raza comunelor Răstoliţa, Lunca Bradului şi Vătava.

Proiectul de Hotărâre aprobă amplasamentul lucrării, aprobă declanșarea procedurilor de expropriere și aprobă lista imobilelor și sumele individuale estimate pentru fiecare proprietar.

După aprobarea proiectului, sumele se vor vira de către Ministerul Energiei, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora de către reprezentantul expropriatorului, într-un cont bancar deschis pe numele Societatea de Producere a Energiei Electrice Hidrocentrala Răstoliţa la dispoziția proprietarilor de imobile.

Lucrările la obiectivul „Amenajarea Hidroenergetică Răstoliţa” au fost demarate în baza Decretului nr. 95/1989 emis de Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România şi a Autorizaţiei de Construire nr. 304/1990, astăzi aflându-se într-un stadiu avansat de execuţie, existând premisele punerii în funcțiune a obiectivului la nivel minim energetic până la finele anului 2017.

După exproprieri urmează lucrările de pregătire a terenului, după care va putea porni alimentarea cu apă a lacului de acumulare.

Lista beneficiarilor precum și toate detaliile proiectului au fost publicate pe site-ul Ministerului Energiei, http://energie.gov.ro/transparenta-si-integritate/transparenta-decizionala-2/.

”Este un pas uriaș al județului Mureș și o dovadă a recunoașterii importanței acestui obiectiv pentru direcțiile de dezvoltare a țării. Personal, am urmărit pas cu pas acest proiect, am convins miniștri și prim miniștri să vină să vadă cu ochii lor stadiul lucrărilor, am depus o interpelare la Ministerul Mediului în timpul Guvernului Cioloș prin care ceream deblocarea proiectului (fără răspuns favorabil), am ridicat problema barajului la toate forurile de conducere. Iată că, după ani de zbateri și complicații birocratice, am reușit să conving Guvernul României că o asemenea investiție nu este doar necesară, ci obligatorie pentru bunul mers al tuturor cetățenilor acestui județ. Sunt bucuros și mândru că vom avea, în sfârșit, o lucrare de asemenea anvergură finalizată în județul Mureș”, a declarat președintele PSD Mureș, Vasile Gliga.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE