Share

Home / Invatamant / Primăvara în sufletul bobocilor din clasa pregătitoare

Primăvara în sufletul bobocilor din clasa pregătitoare

Activitatea semestrială a Cercului pedagogic al învăţătorilor claselor pregătitoare din zona Luduş a avut loc în zilele în care între iarnă şi primăvară se dădea, la fel ca într-o poveste, o luptă îndârjită.

În prag de Mărţişor, „boboceii” claselor pregătitoare de la Liceul Teoretic „Samuil Micu” Sărmaşu şi Şcoala Gimnazială Balda, îndrumaţi de doamnele învăţătoare Anisia Elena Jucan şi Luminiţa Năsălean, au creat o adevărată poveste a primăverii. „Lupta” dintre cele două anotimpuri a fost doar un pretext, care s-a transformat într-o fructuoasă colaborare între cele două colective de elevi. Pentru a aduce primăvara, copiii, frumos costumaţi, au cântat în cinstea primăverii, au recitat poezii tematice, au răspuns corect la ghicitori, au formulat propoziţii frumoase, au despărţit cuvinte în silabe, au numărat şi au prezentat caracteristicile anotimpului mult dorit- simboluri, luni, sărbători, semne ale venirii noului anotimp.

112

Activitatea demonstrativă a avut toate ingredientele unei reuşite: poezie, cântec, voie bună, prietenie, colaborare, armonizare perfectă, pentru că, în timpul activităţii, copiii au lucrat ca nişte prieteni buni. Din „confruntarea” celor două anotimpuri au avut de câştigat atât copiii, cât şi cadrele didactice prezente. A fost o sărbătoare a primăverii, a biruinţei renaşterii, un spectacol în care spontaneitatea şi vivacitatea copiilor s-au împletit în mod fericit cu tactul şi măiestria pedagogică a celor două învăţătoare. Acum a învins primăvara şi toate par să fie la locul lor, până la venirea unui nou anotimp, când elevii, alături de învăţătoarele lor se vor prinde în eternul şi ştrengărescul joc al anotimpurilor.

Astfel, primăvara ne-a bătut în geam şi din căuşul  palmelor mici ale copiilor s-a revărsat încet-încet primăvara. „Vă mulţumim, dragi copii că aţi adus primăvara în sufletele noastre! Vă mulţumim, stimate colege, că ne-aţi împărtăşit din experienţa dumneavoastră, vă mulţumim pentru implicare, seriozitate şi inspiraţie! Vă dorim o primăvară însorită şi plină de evenimente frumoase pe care să le trăiţi alături de boboceii din clasa pregătitoare, care au demonstrat că pot face adevărate minuni şi pot aduce primăvara în sufletul celor din jurul lor!”, a transmis învăţătoarea Anisia Elena Jucan.

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU cu dr. Rareș Georgescu. Existența centrelor integrate specializate pe patologia mamară, o necesitate

Existența centrelor integrate specializate pe patologia mamară, de la diagnostic, tratament până la reconstrucție mamară, …

Share
Share