FOTO: Malul Mureșului, mai curat și mai frumos de Ziua Mondială a Apei Orașe
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 502 Vizualizări

FOTO: Malul Mureșului, mai curat și mai frumos de Ziua Mondială a Apei

Malul Mureșului a fost luat cu asalt vineri, 24 martie de liceenii reghineni cu ocazia unei acțiuni de ecologizare organizată de Sistemul Hidrotehnic Reghin din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș în colaborare cu Primăria Municipiului Reghin, Agenția pentru Protecția Mediului Mureș și cele trei licee din Reghin, respectiv ”Petru Maior”, ”Lucian Blaga” și ”Ioan Bojor”. Acțiunea face parte din cadrul activităților organizate de Administraţia Bazinală de Apă Mureş cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită pe 22 martie. 1”A fost  o acțiune de igienizare a liniei de apărare a orașului Reghin, respectiv digurile râului Mureș de apărare împotriva inundațiilor. Au participat elevi de la cele trei licee din oraș. Împreună cu ei am adunat  mizeriile, cele aduse de apă și cele aruncate de oamenii. Sacii menajeri și tot echipamentul necesar au fost asigurate de Apele Române și Primăria Reghin. Acțiunea are mai multe beneficii, o dată copiii învață să fie mai responsabili, deoarece văd ce mizerile lăsate de  alții, iar  ei la rândul lor să nu facă la fel. Așa educăm generațiile viitoare și poate peste zeci de ani nimeni nu va mai arunca mizerii în toate locurile. De asemenea, cei care îi văd pe acești copii poate pot lua exemplu, și își vor educa copiii în acest sipirit al curățeniei naturii. Nu în cele din urmă, curățăm malul Mureșului. Apa este ca și sângele pentru om reprezintă viața. Nu degeaba toate orașele mari sunt construite lângă un curs de apă cum este și Reghinul, de aceea s-a dezvoltat de-alungul timpului și este un punct important în această regiune a țării”, ne-a declarat  Sandu Biriș, din cadrul Sistemului Hidrotehnic Reghin.

”Se poate face primăvară și cu o floare”

DSC_0053Startul acțiunii s-a dat începând cu ora 10:00 din parcarea de la Kaufland, fiecare liceu alegându-și traseul întins pe o lungime de 3 kilometri, de la capătul Cartierului Unirii până la podul peste Mureș din Iernuțeni.2”Este o activitate care o facem periodic, atât în luna septembrie cu ocazia evenimentului ”Let’s Do It, Romania!” cât și acum de ”Ziua Mondială a Apei”. Ne-am organizat să facem curățenie pe malul Mureșului timp de o oră. De la Liceul Tehnologic ”Petru Maior” participă patru clase, în jur de 80 de elevi însoțiți de profesori. Ei au avut chiar astăzi o oră de educație pentru sănătate, ore cu aspect practic și chiar s-au bucurat să iasă la soare și să participe la această acțiune. Importanța curățeniei pe malul apei este una extrem de mare deoarece  ne privește pe toți starea de sănătate, face parte din stilul de viață sănătos, alături de alimentație, alături de mișcare și ieșirea în  aer liber, curat și nepoluat. Este foarte important că această acțiune de curățenie are loc pe malul Mureșului în imediata apropiere a liceului nostru, e și locul în care acești elevi evadează de la ore, câteodată chiar și ei sunt poluatori, și poate prin astfel de activități își vor da mai bine seama ce greu se întreține un mediu curat, și se vor gândi mai bine când vor arunca ambalaje sau alte mizerii pe malul apei. Cred că este important ca fiecare să-și dea seama că se poate face primăvară și cu o floare. Degeaba tot așteptăm să facă alții, când putem da exemplul nostru, și poate așa ajungem să trăim într-un mediu mai frumos și mai curat”, ne-a declarat Alina Dan, profesoară de biologie, Liceul Tehnologic ”Petru Maior” din Reghin.

Un mediu mai curat și mai frumos

3Liceul ”Lucian Blaga” a răspuns și el favorabil acțiunii de ecologizare prin două clase de a 9-a însoțite de  profesoara Ligia Abos. ”Liceul nostru participă la această acțiune de ecologizare cu două clase de a 9-a. Elevii consideră această acțiune ca fiind una foarte importantă pentru prezent, dar mai ales pentru viitor. Au fost extrem de receptivi,  chiar m-au întrebat dacă se vor mai organiza astfel de acțiuni pe viitor. Sperăm ca această ieșire pe malul Mureșului să fie și o lecție practică pentru elevi, având în vedere ambiția și entuziamul lor, și nu în ultimul rând dorința de a strânge cât mai mulți saci cu gunoaie, contribuind astfel la un mediu mai curat”, a precizat Ligia Aboș, profesoară de limba franceză și engleză, Liceul Tehnologic ”Lucian Blaga” din Reghin.DSC_0025DSC_0027DSC_0010DSC_0029DSC_0031DSC_0038DSC_0048DSC_0050DSC_0052DSC_0054DSC_0063DSC_0071DSC_0084DSC_0086DSC_0087DSC_0095DSC_0111

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE