Degustare de vinuri de la Crama Gîrboiu la White Horse Life style
  • Valentin Covaciu
  • 0 comentarii
  • 826 Vizualizări

Degustare de vinuri de la Crama Gîrboiu la White Horse

Magazinul White Horse, de pe strada Călărașilor, nr. 14, din Târgu Mureș a fost gazda unei degustări de vinuri ale Gramei Gîrboiu. Joi, 23 martie, de la ora 18.00, Igor Fabian, reprezentantul producătorului de vin din județul Vrancea, ne-a prezentat povestea Cramei Gîrboiu și ne-a vorbit despre soiurile și vinurile pe care le-am încercat.

Crama Gîrboiu este o afacere de familie înființată în anul 2005. Podgoriile sunt în comuna Cotești, din Vrancea, peste 200 de hectare. Familia Gîrboiu își propune să ofere cele mai bune vinuri, punând accent pe tradiția unor soiuri renumite specifice zonei.

cuartz

Soiuri românești – Șarbă și Plăvaie

„Noi mizăm foarte mult pe soiurile românești și voi începe prin a vă povesti despre șarbă și plăvaie”, ne-a spus Igor Fabian, apoi am degustat un vin spumant din Plăvaie, Cuartz Alb. „Se spune că Plăvaia este cel mai vechi soi de viță de vie, ca tipicitate eu zic că întreține sau are aceleași tendințe ca si Feteasca Albă. E un soi de cursă lungă, nu are prea multe arome, e un vin plat, foarte acid și foarte corpolent”, ne-a spus reprezentantul Gramei Gîrboiu. Cuartz este primul spumant produs de Crama Gîrboiu si reprezintă mândria cramei pentru noile trenduri de vară. Unul dintre participanții la eveniment a fost de părere că vinul aduce mult cu Prosecco, majorității celor care l-au gustat au apreciat spumantul Cramei Gîrboiu, fiind de accord cu Igor care ne-a pus că e un vin „sprințar, care mai cere după”.

vin sarba

Dacă Plăvaia e unul dintre cele mai vechi soiuri de vin din România, Șarba este cel mai nou soi, fiind obținut în anii 70, pe dealul Șarba, printr-o încrucișare între Tămâioasă Românească și Riesling Italian. „Nota cea mai pregnantă o să fie cea de piersică coaptă. Soiul face parte din categoria celor semi-aromate. Momentan Grama Gîrboiu este singurul producător de Șarbă și Plăvaie de pe piață”, ne-a spus Igor, în timp ce gustam vinul. Un vin alb, sec sau demisec, ușor, fresh, aromat, foarte puțin acid.

Au mai fost prezentate vinuri din soiurile Gewurtztraminer, Aligote, Fetească Neagră, Merlot, dar și vinuri opținute prin cupaj, de exemplu: Aligote & Muscat, din gama Epicentrum, și un roze din aceeași gamă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!