Home / Luduș / Familia tradițională apărată la Protopopiatul Luduş

Familia tradițională apărată la Protopopiatul Luduş

101Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, duminică 26 martie 2017, a avut loc în Protopopiatul Luduş o seară de promovare a vieţii şi familiei, eveniment ce se înscrie în activitatea desfăşurată la nivel întregii Patriarhii Române şi anume „Marşul la Viaţa” – 2017 şi care drept scop reafirmarea  valorilor familiei creștine tradiționale, îndeosebi darul sfânt al vieţii prin nașterea de copii şi creșterea lor în credinţă sfânta şi iubire milostivă.

În prezenţa a peste 250 de credincioşi, evenimentul s-a desfăşurat la Biserica cu hramul „Sf. Ap. Petru şi Pavel” a parohiei ortodoxe Luduş II, unde a avut loc oficierea slujbei de Te Deum de către părintele protopop Lucian Voşloban, împreună cu părintele Constantin Savu şi părintele Marius Ciprian Pop. În continuare, părintele protopop Lucian Voşloban a dat citire mesajului IPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, care a transmis credincioşilor că „Numai vieţuind după Legea lui Hristos, noi, creştinii de azi, putem aduce o speranţă certă pentru viitorul ţării. Prin maternitatea naturală se nasc pruncii pentru viaţa civică a societăţii, aducând prosperitate şi armonie. Însă, suntem datori să cultivăm şi maternitatea spirituală, care face din fiii Patriei fii ai lui Dumnezeu, născuţi din nou în Duhul, prin care lumea capătă pace, sens şi binecuvântare.”

102todox

Totodată, credincioşii prezenţi au mai avut parte de un recital de muzică sacră susţinut de Corul „Te Deum Adoramus” al Protopopiatului ortodox Luduş, condus de dirijorul pr. Daniel Camară, precum şi o conferinţă despre importanţa familiei tradiţionale, a naşterii de prunci şi a vieţii uname, susţinută de părintele Marius Ciprian Pop, care a încântat auditoriul şi cu interpretarea unor pricesne.

Evenimentul aflat la ce-a de a doua ediţie în Protopopiatul Luduş a fost realizat în colaborare cu Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” Luduş.

Dorin Grama

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

15 noiembrie, începutul Postului Nașterii Domnului

Postul Nașterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, așa cum este cunoscut de către toți credincioșii este …