Home / Invatamant / Lecție despre importanța apei, cu elevii mureșeni

Lecție despre importanța apei, cu elevii mureșeni

Organizația JCI Târgu-Mureș, în colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Mureș, a marcat Ziua Mondială a Apei în cadrul Săptămânii Internaționale a Serviciilor Comunitare printr-o activitate de conștientizare asupra consumului irațional a resursei naturale apă, reducerea poluării acesteia și importanța apei în natură.

Participanți în cadrul proiectului și beneficiari ai informațiilor au fost copiii claselor a-II-a și a-III-a de la Gimnaziul „Dacia” din Târgu-Mureş, de la Școala nr.18 din Târgu-Mureş și din cadrul Centrului de Plasament „Kiwi”.
2 elevi apa„Elevii și-au exprimat entuziasmul prin numeroasele întrebări adresate domnului Călin Fokt și mânuțele ridicate. Aflând povestea peștișorului Ovi, copiii au hotărât că vor să păstreze apa curată pentru ca Ovi să fie fericit. Proiecția sumbră a viitorului cu rezerve insuficiente de apă dulce i-a impresionat atât pe copii, care au afișat o mimică serioasă, dar ne-a îngrijorat și pe noi, cei mari, participanții la oră. Fiind numiți președinți și prim-miniștri pentru o zi, copiii și-au luat foarte în serios rolul și au propus măsuri pentru reducerea poluării apelor. Scopul nostru ca și adulți, care influențăm prin comportamentul și acțiunile noastre viitorul planetei, și datoria morală față de mediul înconjurător și resurse este să ducem la conștientizarea comunității a efectelor consumului nerațional, să contribuim la schimbarea obiceiurilor de consum a resurselor naturale și educarea comunității pentru reciclarea selectivă. În acest sens, noi, JCI Târgu-Mureș, am început o serie de activități în cadrul comunității târgumureșene”, a precizat Nicoleta Simion, reprezentanta JCI Târgu-Mureş.
Voluntarii organizației derulează, în perioada 18 – 31 martie, o serie de activități, cu scopul de a curăța și înfrumuseța municipiul Târgu-Mureș, odată cu sosirea primăverii. Târgumureșenii trebuie să știe că pot participa, în calitate de voluntari, la aceste activități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Firmele pot fi sancționate dacă angajații nu poartă mască la birou

Salariații nu vor să poarte masca la birou, deși sunt obligați. Cine este sancționat pentru …